AVPassaat
De Blomberg-kronieken - proeftraining 21 april
Geschreven door Uw razende reporter   
zondag, 22 april 2012 15:08
Een verslag van de razende reporter.

Het is nog een maand voor de start van de PaBlo-loop: het initiatief van AV Passaat om in
estafettevorm in vier dagen hardlopend naar de Papendrechtse partnerstad Blomberg te
gaan. Een afstand van 370 kilometer. Om op deze manier twintig atleten naar Blomberg
te helpen is een serieuze logistieke operatie. Bezemwagen, reservemateriaal, catering en
overnachtingen, de route, de thuisreis: het is een en al uitdaging. We realiseren ons pas na
het besluit om dit te gaan doen dat we daarmee geheel in eigen beheer ongeveer hetzelfde
doen als de welbekende Ropa-run van Parijs naar Rotterdam, met dat verschil dat zij niet
overnachten en wij wel.
dick_webDe route is opgeknipt in 8 etappes: de eerste drie dagen een ochtend- en middagetappe van
elk circa 50 kilometer en de vierde dag nog eens twee van elk 30 kilometer. Twee teams
lopen de ochtendetappe, twee teams nemen het stokje dan over voor de middagetappe. Het
gaat volgens het bij AV Passaat bekende fenomeen run-bike-run.

Het fenomeen run-bike-run:

Je loopt/fietst met een team. De navigator loopt niet, die fietst alleen om de route aan te
geven. Afwisselend wordt er gelopen en gefietst. Na ca. 1 km wordt de loper fietser en een
fietser gaat hardlopen. Zo wisselt dat de hele tijd gedurende de 50 km. In de PaBlo-loop
bestaat elk team uit een navigator en vier of vijf lopers.

In een verslag van Ric Janssen kon je al lezen over de avonturen om de route te bepalen.
Nu, 21 april, is het tijd voor de eerste – en enige – proeftraining over 50 kilometer: serious
business!
Lees meer...
 
Passaat in de Rotterdam Marathon
Geschreven door Ric Janssen   
maandag, 16 april 2012 08:01

Afgelopen zondag is door 33 Passaat atleten deelgenomen aan de ruim 42 kilometer van de Rotterdam Marathon. Hiermee kwam een einde aan het marathon project waarbij ook gastlopers tijdelijk mee kunnen trainen met Passaat.

De snelste Passaat atleet was dit jaar Nico Kluwen in een tijd van 3:01:36 waarmee hij de zesde plaats behaalde in de categorie M55. John Stehouwer debuteerde in zijn eerste marathon met een netto tijd van 3:25:05. Kort hierop kwam Peter de Rek (één van onze gastlopers) op de Coolsingel aan in een tijd van 3:25:51. Als eerste Passaat dame kwam Marleen Jansen over de finish met een persoonlijk record van netto 3:39:07. De atleten gingen door de harde koude wind in de rug zeer snel van start. De meeste atleten moesten deze snelle start aan het einde van de marathon bekopen met een flinke terugval in laatste kilometers. Een bekende valkuil voor de marathonlopers. De drie dames Ria Everaarts, Anja Broere en Marion van Eck hadden hier echter geen last van en kwamen bijna gelijktijdig over de finish in een tijd van 3:58:39. Een ruime verbetering van de persoonlijke records en onder de magische grens van 4 uur voor de recreatieve loper. Bert Visser die vorig jaar in verband met een blessure zijn debuut op de marathon moest uitstellen kreeg dit jaar wel loon naar werken. Hij haalde de eindstreep in 4:11:36. Hiermee loop je de afstand met een gemiddelde net boven de 10 km/hr.
Lees meer...
 
De OnderHoudsCommissie zoekt het hogerop!
Geschreven door Kees Visser   
maandag, 02 april 2012 09:59

De “technische jongens” (die gasten van het springen en sprinten, stoten en werpen), rapporteerden bij de Onderhoudscommissie dat het net van de grote kogelslinger- en discuswerpkooi er als een natte vaatdoek bijhing. Een van de 3-schijfskatrollen was op ongeveer 10 meter Plus losgeraakt en lag met zijn 3 lijnen op de grond. Tevens was een andere hijslijn  om onverklaarbare wijze van het net los en hing klem in de katrol bovenin.

Lees meer...
 
Nederlands kampioenschap halve marathon
Geschreven door Arie van der Leun   
woensdag, 18 april 2012 18:56

Op zondag 25 maart werd in Venlo het Nederlands kampioenschap halve marathon gelopen. En aangezien ik in Maassluis een heel goede tijd op de halve marathon had gelopen 1.24 gaf dat de burger moed. Mijn trainer Alex Halter had mij al eens gezegd, dat ik het eens moest gaan proberen op een NK wedstrijd, en dat leek me een goed idee.

Op een avond zat ik een beetje wat hardloopsites te bekijken en kwam daar alle NK wedstrijden van 2012 tegen.De eerste was dus de halve van Venlo.Ik was nog net op tijd om in te schrijven. De voorbereiding was niet echt ideaal vanwege een gescheurde meniscus, maar ik kreeg groenlicht van de orthopeed om gewoon door te trainen. Zolang de knie niet opslot schiet of dik word kun je gewoon doorlopen. De ontvangst in Venlo was perfect geregeld met voor de NK deelnemers gratis parkeren en gratis koffie thee en limburgse vlaai.Wij mochten in het startvak net achter de snelste lopers plaatsnemen.

Het weer was fantastisch, om te lopen zelfs een beetje aan de warme kant. Met in totaal 5512 lopers aan de start was dit voor mij de grootste wedstrijd tot nu toe. Het lopen ging best wat zwaar, de benen waren niet super, maar toch nog een tijd van netto : 1.24.49 . Dit leverde bij de mannen 60, een vierde plaats op, bij een totaal aantal van 230 gestarte 60 plussers .

En een 216 de plaats overal. De sfeer in de stad was echt geweldig overal muziek en de mensen stonden echt rijen dik. Misschien volgendjaar maar weer proberen....

sportieve groet Arie van der Leun.

 
Konigsforstmarathon
Geschreven door Daan Gorlitz   
zondag, 25 maart 2012 20:50

Zaterdag 24 maart, Bensberg, Duitsland, net ten oosten van Keulen. De Konigsforstmarathon.
Ik heb altijd gezegd dat voordat mijn oudste zoon naar school gaat ik 10 marathons wil hebben gelopen. De eerste 8 zaten er na 2010 al op, maar vorig jaar is er door tijdsgebrek niets van gekomen...en eind april dit jaar gaat Tim naar school....
Als het goed is ga ik 15 april ook Rotterdam lopen, als ik voldoende herstelt ben. Voor zover ik mijn benen nu voel...denk ik het wel!
Samen met John Stehouwer, Gijs van de Biesebos en mijn vader gingen we in de stralende zon naar Duitsland, temperatuur liep uiteindelijk richting 19 graden.

John en Gijs liepen beide de halve marathon, John om mij te hazen en zich sparende voor de Rotterdam Marathon. Gijs voor zichzelf als voorbereiding op de 25 kilometer van Berlijn in mei en heeft vorige week nog een halve marathon in Jeruzalem gelopen!!
Mijn vader heeft 21,1 kilometer gewandeld en was fotograaf voor onderweg.
Om 14.00 uur de start, zo'n beetje het warmste moment van de dag, gelukkig was het Konigsforst goed begroeit en hadden we ook regelmatig schaduw.
Laatst aangepast op maandag, 02 april 2012 10:12
Lees meer...
 
<< Start < Vorige 31 32 33 34 35 36 37 38 39 Volgende > Einde >>

Pagina 31 van 39