AVPassaat
De opleiding Jeugdatletiektrainer 2 is begonnen!
Geschreven door Roel Hubers   
woensdag, 28 maart 2012 13:16

Afgelopen dinsdag 20 maart is de opleiding Jeugdatletiektrainer 2 begonnen bij de vereniging AV Passaat. Een aantal vreemde gezichten op de dinsdagavond: Baantrainers! Één trainer van de vereniging Sparta uit Den Haag, vier trainers van de verenging Parthenon uit Dordrecht en maarliefst zeven van onze eigen trainers.Marco, Laura, Suzanne, Monique, Yannick, Kim en Erik zijn fanatiek begonnen met hun eerste opdrachten. Tijden de eerste cursusavond is er kennis gemaakt met de cursusleider en de praktijkbegeleiders.

Door alle trainers werd aangegeven dat er nu al veel geleerd is, kortom een goed begin!Tijdens acht cursusavonden zullen deze trainers opgeleid worden in het geven van trainingen, begeleiden van wedstrijden en begeleiden van jeugdactiviteiten. Tijdens de tweede cursusavond is uitgebreid aandacht besteed aan t voorbereiden van een training. Het jeugdbestuur van AV Passaat is erg blij dat onze trainers meedoen aan deze cursus omdat dit perfect aansluit bij het nieuwe jeugdbeleid waar de afgelopen maanden hard aan gewerkt is. Maar we zijn er nog niet: Nog steeds hebben verschillende groepen behoefte aan helpende handen. We zoeken nog steeds hulpouders die het leuk vinden met (straks) gecertificeerde trainers de training van pupillen te verzorgenVoor vragen over de cursus en andere zaken kunt u terecht bij de Trainerscoördinator Baan, Roel Hubers ( Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. )

 
Atletiekkamp 2012: Loon op Zand
Geschreven door Julie van den Bout   
zaterdag, 17 maart 2012 12:24

Ook dit jaar was het weer zo ver: atletiek kamp! Dit jaar was dit op 9, 10 en 11 maart. Weken keken we er naar uit en de grote vraag restte: wat zullen we gaan doen? Moeten we weer gek gaan doen op de bonte avond? Zullen we weer met spierpijn de bus naar huis instappen?

9 maart, om 6 uur was het zo ver. De ouders zwaaiden ons uit. De één vond het jammer, terwijl de ander bijna stond te juichen omdat er een weekend rust in de tent was, voor hen dan.. in Loon op Zand was er geen spoor van ‘rust’ te bekennen. Onze lieftallige buschauffeur Steve reed ons naar Loon op Zand. Na een uurtje rijden kwamen we aan. En ja hoor, het weekend begon al goed! ‘We gaan naar het huis toe rennen’ Oké Roel, wat jij wilt hè!

Lees meer...
 
Papendrecht – Blomberg
Geschreven door Ric Janssen   
maandag, 12 maart 2012 19:08

 

Zoals de meeste van jullie wel weten is Blomberg de partnerstad van Papendrecht. In 2010 is een Passaat groep naar Blomberg geweest om daar deel te nemen aan de jaarlijkse Nelkenlauf. Volgens onze razende reporter waren de eerste woorden Duits die hij hoorde

 

“Ich woll gern ein biertie”. En hiermee was de eerste stap gezet naar de bijna onmogelijke opgave waar we nu voor staan. Gedurende de dagen dat de groep in Blomberg was werd mede onder invloed van bier en bessenjenever de grootspraak steeds verder opgevoerd. Echter op de wedstrijddag bleken de atleten van Blomberg beter voorbereid op de heuvels dan de Passaat atleten. Niet getreurd een aanvalsplan moest worden opgesteld om onze Duitse vrienden stil te krijgen. Als eerste werd de grootte van onze vereniging genoemd en onze prima georganiseerde loopgroep projecten. Zij knikten instemmend en waren zeker geïnteresseerd aangezien ze zelf maar een kleine vereniging zijn, maar niet onder de indruk. Dus broedde Jo op een betere tegenaanval. In Café Bei Heini wordt het idee geboren. Waarom gaan we niet lopend naar Blomberg. En ja dat vindt iedereen een super idee, om dit vervolgens “nuchter”, weer gauw te vergeten.

Lees meer...
 
Atletiek kamp 2012
Geschreven door Kysha Kraaijvanger   
zaterdag, 24 maart 2012 21:00
Ik vond atletiek kamp super leuk, de eerste nacht was wel zwaar we gingen in het bos spelletjes doen maar het was super donker dus je kon niks zien en we waren pas om 3uur gaan slapen.
De volgende morgen gingen we ontbijten en gingen we weer het bos in naar de duinen dat was leuk tot dat het begon te regenen maar we werden gelukkig niet echt heel erg nat.
Het spel dat we in de duinen deden was estafette in het zand dat was best zwaar en tegelijkertijd moest je ook je land onthouden, wij hadden veel vragen goed, mijn team wist er maar 1 niet.

In de avond bleven in het kamp en deden we een spel waar je met kaarten een Olympische stad moest maken. Er konden ook ziektes uitbreken en mijn team was de gezondste stad en uiteindelijk gingen we pas om 00:00 slapen.
De laatste dag van kamp deden we lekker rustig aan je mocht gewoon in de speeltuin gaan zitten want het was super lekker weer en deden we nog wat spellen tussen door.
We gingen om 16:00 weer naar huis en kwamen we om 17:00 weer bij Passaat aan en Steve reed de bus.

Begeleiding hartelijk bedankt voor het leuke kamp !


 
AV Passaat succesvol op NK Atletiek
Geschreven door Ric Janssen   
maandag, 13 februari 2012 10:33

Tijdens de Nederlandse kampioenschappen Atletiek heeft Bart Heijes goud behaald bij het polsstokhoogspringen. Hij miste een groot gedeelte van het afgelopen seizoen door een stressfractuur in zijn voet, maar liet in Apeldoorn zien helemaal terug te zijn. Met een persoonlijk record van 4.45 meter nestelt hij zich op de 8e plaats op de ranglijst allertijden. ´Ik heb ondanks mijn blessure niet stilgezeten. Veel krachttraining gedaan. In mijn eerste wedstrijd kwam ik tot 4 meter en nu alweer een stuk hoger´. Heijes hoopt dit jaar nog de 4.50 meter barrière te slechten.

Ook de junior atleten van de trainingsgroep van Addy Ruiter wisten medailles mee naar huis te nemen. Ralf Nieuwenhuizen wist in een tijd van 1:55.02 het zilver te bemachtigen op de 800 meter. Een opvallende gebeurtenis tijdens de 3000 meter van Bart van Nunen. Hij leek hard op weg naar een tweede plaats bij de jongens B. Van Nunen raakte door een inhaalmanoeuvre van achterblijvers uit balans, stootte zijn hoofd aan de paal van de kogelomheining en wist hevig wankelend met een gat in zijn hoofd, ternauwernood de finish te bereiken. Van Nunen werd uiteindelijk toch nog derde in een tijd van 9:09.45.
Lars Gerritsen behaalde een met een persoonlijk record van 9:10.98 een negende plaats op de 3000 meter bij de jongens A.

Dat het polsstokhoogspringen bij Passaat een stijgende lijn heeft blijkt wel uit het prachtige debuut van Pricilla Huisman bij de meisjes B. Met een prachtige vierde plaats (maar gelijke hoogte met de nummer drie) en een persoonlijk record sprong zij voor het eerst over de barrière van 3 meter. Ook bereikte zij op zaterdag de halve finale van 400 meter.

Lees meer...
 
<< Start < Vorige 31 32 33 34 35 36 37 38 39 Volgende > Einde >>

Pagina 32 van 39