AVPassaat
Toptijd Bart van Nunen
Geschreven door Bertil   
Op het internationale atletiekgala in Merksem(B) wist de pas 15 jarige  Bart van Nunen een zeer snelle tijd te realiseren op de 5000m. Zijn 15.22.23 was goed voor een 2e plaats op de ranglijst allertijden. Alleen Gert-Jan Liefers(14.55) was als B1 ooit sneller.  Wel was Bart 11 seconden sneller als internationaal talent Jesper van der Wielen op deze leeftijd. Deze tijd op de 5000m is het  17e clubrecord van Bart.

De ook onder Addy Ruiter trainende en EYOF ganger(800m) Ralf Nieuwenhuizen wist  in Merksem ook  snelle  tijd en dik PR te lopen op de 1500m: 4.01. Met deze tijd loopt hij zich nu ook in de nationale top op deze afstand.

Voor Bart  staat nog op 4 september het NK 10 km op de baan op het programma.  De 5 km was min of meer ook een voorbereiding op deze wedstrijd. Een aantal jeugdatleten van Passaat ontvingen voor dit NK  een invitatie van de atletiekunie . Naast Bart werden ook Ivo Bijl en Lars Gerritsen geïnviteerd. Zij zullen allen lopen in de categorie junioren A. De Passaat atleten zijn niet  kansloos voor een podiumplaats, wel is de concurrentie sterk en vaak ouder. Totaal zullen  7 atleten deelnemen van de groep Addy Ruiter. Helaas zal Roy Hoornweg hier ontbreken. Hij is nog herstellende van een hardnekkige blessure. Maar hij  is wel op de weg terug en zal inzetten op een mooi seizoen 2012. Naast de junioren lopen nog mee: Cora Vlot, Maarten van Zeggeren, Robin Robart en Erik Klooster.
 
Eremetaal voor AV Passaat tijdens NK Junioren
Geschreven door Jeroen Janssen   

Tijdens de Nederlandse Kampioenschappen voor junioren in Alphen aan den Rijn hebben AV Passaat atleten Bart van Nunen en Lars Paalvast eremetaal behaald. Op de 3000m liep Bart de hele wedstrijd in de kopgroep. Uiteindelijk moest hij in een snelle laatste ronde zijn meerdere erkennen in Jorijn de Mare en liep hij naar een mooie 2e plek in een tijd van 9.06.17. Bij het speerwerpen liet Lars Paalvast in de eerste ronde al zien dat het een mooie wedstrijd kon worden, door meteen zijn record met ruim 3 meter aan te scherpen. Vervolgens wierp hij nog 3 keer boven zijn oude record, om in de laatste poging uit te halen naar 52.20m. Met deze afstand eindigde hij als 3e. Ivo Bijl eindigde voor de derde maal op rij met een 4e plaats net naast het podium op de 5000m. Sven Maliepaard kwalificeerde zich met speels gemak voor de finale op de 400m, waar hij met een nieuw persoonlijk record van 49.92s op de 5e plaats eindigde.

De prestaties van deze atleten zijn extra indrukwekkend omdat ze allen pas eerstejaars in hun categorie zijn. Lars Gerritsen liep een mooie race op de 3000m waarbij hij op het einde nog een aantal atleten inhaalde om als 7e te eindigen. De jonge Pricilla Huisman behoort officieel nog niet tot deze categorie maar gebruikte dit NK om alvast wat ervaring op te doen. Ze miste op de 100m maar net de halve finale maar haalde deze halve finale wel op de 400m. Ralf Nieuwenhuizen, de atleet van AV Spirit uit Oud-Beijerland, die volgend jaar ook voor AV Passaat uit zal komen, liet zien over hoeveel talent hij beschikt door op de 800m het Nederlands Kampioenschap binnen te halen. Deze race was zo spannend dat beide atleten de zelfde tijd kregen toegewezen. Het verschil op de streep was alleen op een ingezoomde finishfoto waar te nemen.

 
Bart van Nunen loopt op de 1500m de EYOF limiet
Geschreven door Bertil   


1e jaars B-junior Bart van Nunen heeft op de Running Center Classic in Roosendaal 17 juni jongstleden op de 1500m onder de EYOF limiet gelopen. Daarnaast betekent zijn tijd van 4.00.41 het bemachtigen  van  de talentstatus. Met ingang van 1 oktober aanstaande zal hij gaan deel uitmaken van de nationale mila selectie. Met name is dit bijzonder omdat dit voor een 15 jarige vrij ongebruikelijk is.
Uitzending naar het EYOF zal helaas niet plaatsvinden omdat 2 andere atleten(2e jaars B) dit jaar sneller liepen.
Onder Addy Ruiter maakte Bart dit jaar, evenals vorig jaar, weer een opmerkelijke progressie door. Op 4 mila afstanden voert hij opnieuw  de ranglijst aan van zijn geboortejaar.
Door de optimale begeleiding en  motiverende maar ontspannen sfeer in de trainingsgroep is het voor Bart mogelijk geweest om, na zijn overstap 2 jaar geleden, deze stappen te maken. 
Na de indoortitel op de 3000m  van februari jl  zal volgende week gepoogd worden een medaille te bemachtigen op het NK outdoor. Makkelijk zal dit niet zijn, omdat er ook gestreden moet worden tegen de 2e jaars B junioren.
Volgende week staat eerst nog een 800m op de Mondo Keien Meeting als voorbereiding op het programma.
 
D-jongens plaatsen zich voor landelijke finale!
Geschreven door Dennis Leenman   

Zilver voor D-jongens Passaat in gebiedsfinale

Tijdens de regenachtige gebiedsfinale van de C/D competitie afgelopen zaterdag in Etten Leur heeft de jongens junioren-D ploeg van AV Passaat de tweede plaats behaald. Dankzij twee goede voorronden wisten de jongens de gebiedsfinale te halen, waarin door de jongens uitstekend gepresteerd werd.

(Op de foto ontbreken Aron, Robert, Edward, Sam, Dylan, Matthijs en Mitchell)

De dag begon met een mooie 3e plaats op de estafette die door Aron Blom, Sietse Visser, Bart Erckens en Edward van der Does werd gelopen in een tijd van 45.31 sec. Tijmen van Straten wist het discuswerpen te winnen met een afstand van 25,87m. Bij het kogelstoten haalde hij een persoonlijk record met 9.25 meter. Maurits van Halderen won het verspringen dankzij zijn laatste sprong van 4.39m. Diego Groeneveld kwam uit op het onderdeel hoogspringen en op de 1000 meter. Bij het hoogspringen haalde hij de 1,40 meter net niet, maar met een mooie 1,35 kon hij tevreden zijn. De 1000 meter liep hij in een mooie tijd van 3.22.33.

Sietse Visser zag zijn trainingsarbeid op het onderdeel 80 meter horden beloond, want hij won met overmacht zijn serie op de 80 meter horden met een persoonlijk record van 16.58 sec.
Op de 80 m. horden haalde Edward van der Does werd van alle series bij elkaar 2e plaats in een scherpe tijd van 13.89. Op het laatste onderdeel van de dag, de 80 meter sprint kwam Edward ook nog een keer uit en haalde hij de 3e plaats dankzij zijn tijd van 11.12 sec. Ook Bart Erckens kwam uit op de sprint en hij finishte na 11.57 seconden.

Dankzij het goede puntentotaal heeft de ploeg zich geplaatst voor de landelijke finale die in september gehouden zal worden.

Lees meer...
 
Roy Hoornweg loopt EK limiet 5000 meter
Geschreven door Ric Janssen   

Tijdens de Nijmegen Global Athletics heeft Passaat atleet Roy Hoornweg op de 5000 meter de limiet gelopen voor de Europese Kampioenschappen voor atleten onder de 23 jaar die van 14 tot 17 juli gehouden worden in Ostrava (Tjechië). 

Na een goed trainingskamp in Portugal was deze wedstrijd door zijn trainer Addy Ruiter geselecteerd om een poging te wagen om de limiet voor de 5 km te halen. Een eerste indicatie dat de vorm goed was leverde Roy al in Zwijndrecht tijdens de Verkerkloop waar hij gecontroleerd de 5000 meter wist te winnen in een tijd van 14.46 min. Voor de buitenstaanders een snelle tijd, voor Roy een goede trainingsloop.

 

Lees meer...
 
<< Start < Vorige 31 32 33 34 35 36 37 38 39 Volgende > Einde >>

Pagina 35 van 39