AVPassaat
Motorrit AV Passaat
Geschreven door Bart   

Zondag 15 mei 2011 was het weer zover, het jaarlijkse motorritje van AV Passaat.
En.....het was mooi weer!!! Ja, dat moest ook wel, want anders kreeg ik ruzie met onze vriend Bart. Ik zou namelijk voor het mooie/droge weer zorgen en hij voor de route en koffie met appelgebak!
Rond half 10 verzamelden we in de altijd, gezellige kantine van AV Passaat voor een lekker bakkie met cake. Met hier en daar nog wat dreigende “regenwolken” zijn we rond 10 uur ons klaar gaan maken voor vertrek. Met Bart&Agnes voorop vertrokken we met wel 17(!) motoren.

Via Giessenburg reden we binnendoor door polders, leuke dorpjes en stopten we rond 12 uur in Hei en Boeicop(ofzoiets) voor bakkie koffie en het welbekende appelgebak, met slagroom uiteraard. Na al dat trainen voor de Lenteloop van 7 mei, mogen we dat wel weer!
Na 2 bakkies werd het wel weer tijd om verder te rijden via Culemborg, Geldermalsen Tiel naar Beesd. Daar arriveerden we  rond 3 uur bij een gezellige kroeg, waar de plaatselijke supporters naar de wedstrijd Ajax-Twente zaten te kijken! Gelukkig mochten wij daar onze lunch benuttigen, alhoewel het in de keuken niet al te vlotjes verliep met het klaarmaken van onze bestellingen. Na kreten als: Oooh, aaahhh, Yeahhh(de wedstrijd scheen erg spannend te zijn) kwam daar dan eindelijk onze lunch in de vorm van: uitsmijters, omeletten en broodjes rosbief. Dat ging er wel in, lekker hoor!!!

Daarna was het tijd om het laatste stukje te rijden van deze mooie tourtocht, via Arkel en Gorinchem terug naar Papendrecht. Het was weer een gezellige en mooie dag met dank aan “onze” vriend Bart die deze mooie tourtocht(160 km) in elkaar heeft gezet.
Bart, bedankt!!! Volgend jaar zijn we er weer bij!

Groetjes Ludwina & de rest

 
Zon en Passaatleden geven 3e competitiewedstrijd kleur.
Geschreven door Conny Schmid   

Zon en Passaatleden geven 3e competitiewedstrijd kleur.

Tijdens de 3e competitiewedstrijd lieten de Passaatpupillen wederom in een warme ambiance zien hoe sterk ze wel niet zijn.
Opvallend was tijdens deze wedstrijd de aanmoediging van alle clubs voor elkaar. Door deze positieve en vooral sportieve stimulans werden prima prestaties neergezet.

Lees meer...
 
De razende reporter onopvallend afwezig bij de Lenteloop
Geschreven door Uw razende reporter Dick Markesteijn   

Tot enkele jaren

geleden heette het jaarlijkse topevenement van AV Passaat Internationale Lenteloop. De laatste jaren waren er steeds slechts enkele buitenlanders te bewonderen in het startveld. De erepodia werden steevast ingenomen door de regionale toppers. Daarom werd het omgedoopt tot Nationale Lenteloop. Dat deze naamswijziging geen devaluatie van de wedstrijd betekent werd duidelijk tijdens de editie van 2011. Een glorieuze winnaar uit Kenia en een tweede plaats voor een Belg. Internationaler kan het bijna niet. Dat de eerste vrouw een Zeeuwse was, maakt het geheel nog kleurrijker.

Het was spannend tijdens de Lenteloop: de eerste 5 kilometer werd door de Keniaan afgelegd in 14.18 minuten. Na wat geklungel op mijn rekenmachine zie ik dat dit gelijk staat aan een gangetje van precies 21 km per uur. Ik ken mensen die dat slecht kunnen bijhouden! Hardlopend wil ik het wel proberen, maar langer dan een meter of twintig blijf ik niet bij. Wat u met deze informatie moet weet ik niet. Laat ik mij maar beperken tot het wedstrijdverslag. Door de hitte kon de tengere Keniaan dit tempo ook niet vasthouden. Als het niet zo’n warme dag was geweest, dan had de beste man het al jaren staande record van topatleet Gerard Kappert vrijwel zeker uit de boeken gelopen. Als Moris Mosiman, want zo heet hij,  volgend jaar een dotje vrienden meebrengt, kunnen ze samen een indrukwekkend kopgroepje vormen en gaat het record eindelijk eens aan diggelen. En noemen wij ons weer Internationaal!

Foto's: Ingrid Rietveld

Lees meer...
 
Moris Mosima (Kenia) wint 29e Nationale Lenteloop.
Geschreven door Ric Janssen   

Onder zomerse en daardoor zeer zware omstandigheden heeft Moris Mosima de eerste plaats behaald bij 15 kilometer lange Lenteloop in een tijd van 48:46. Bij de vrouwen was de snelste tijd voor Anjolie Engels-Wisse 56:58.

In de ochtend waren 800 kinderen gekomen om hun hardloopprestatie neer te zetten aangemoedigd door de vele ouders en andere familie. De afstanden varieerden van 400 meter voor de groepen 1 en 2, tot 2000 meter voor de middelbare scholieren. De Prins Constantijn school wist de fel begeerde beker te bemachtigen voor de school met de procentueel hoogste deelname (30,3%). Dit jaar namen vier basisscholen uit Sliedrecht deel aan de scholierenloop waarvan wij hopen dat deze deelname zich verder uitbreidt. Hiermee zien wij het doel van Passaat (PApendrecht Sliedrecht SAmen ATletiek) weer een stukje verder groeien.

Om 12.45 uur werden door burgemeester de Bruin de 300 prestatielopers weggeschoten voor hun 7,5 km prestatieloop. Onder de deelnemers bevonden zich ook honderd lopers van het loopgroep project die in januari gestart waren met hardlopen en zo hun vorderingen konden testen. Vele van deze atleten hebben al aangegeven lid te worden van Passaat omdat het lopen in een groep onder deskundige begeleiding zeer goed is bevallen. Bij de mannen won Harmen Perk in een tijd van 26:04 en bij de vrouwen Annemieke Roeland 33:16 op de voet gevolgd door Passaat atlete Marleen Jansen.

Lees meer...
 
Foto's Marathon
Geschreven door Michell   

Van Nico van den Adel ontvingen we foto's van de Rotterdam marathon. U kunt ze hier bekijken.

 
<< Start < Vorige 31 32 33 34 35 36 37 38 39 Volgende > Einde >>

Pagina 36 van 39