AVPassaat
AV PASSAAT atleten geven kleur aan de Cross-competitie 2011
Geschreven door Sandra van Dijkhuizen Klein   

Afgelopen zaterdag werd, onder een heerlijk oranje lentezonnetje, de laatste wedstrijd van de regionale veldloopcompetitie gehouden in Gorinchem.  De atleten hebben in deze competitie te maken gehad met tal van barre weersomstandigheden ( storm met zware windstoten, slagregens, ijzingwekkende vrieskou en als bar hoogtepunt, sneeuwstormen in Oud-Beyerland ) om uitgerekend de laatste wedstrijd te mogen genieten van de zon. Atleten geven namelijk nooit op…

Na afloop van deze vijfde cross werden de bekers uitgereikt. Het waren vooral Passaatleden die ook de podiumplaatsen oranje wisten te kleuren.

Tristan Wijnhoven won bij de mini’s een mooie beker door de derde plaats te behalen.

Bij zowel de meisjes als de jongens van de B-pupillen, werd het gehele podium door Passaat in belag genomen. Amber Fritse werd wederom eerste, Yasmine van der Linde heel bekeken tweede en voor Eva Mol was er een mooie derde plaats.

Duane van Dijkhuizen behaalde, net als vorig jaar, afgetekend de eerste plaats gevolgd door Tobias Steevensz die, na een spannend slot van de wedstrijd, uiteindelijk toch tweede werd. Rody Leeuwis zorgde met een verdiende derde plaats voor de tweede trilogie.

Bij de meisjes A1 wist Anna van Heeswijk, de hele competitie lang, alle concurrentie moeiteloos de baas te blijven, door de eerste plaats op te eisen en ook Gabriëlle Opmeer haalde hetzelfde knappe kunststukje uit bij meisjes A2

Bij de jongens A1 was, Nederlands kampioen, Arne van der Linde wederom onverslaanbaar met zijn eerste plaats en bij de jongens A2 stonden Thijmen Vogel op één en Martijn Ruisbroek op plaats twee broederlijk naast elkaar.

Ook bij de D-Junioren was het prijs. Lotte Hagestein werd daar weer, na een goede race, heel knap eerste, evenals Diëgo Groeneveld die ondanks een onfortuinlijke val toch, als glorieus triomfator bij de

D-jongens, de eerste prijs mocht ophalen. Robert ten Hulzen werd in dezelfde categorie heel verdiend tweede.  Bij de C-junioren waren twee van de drie plaatsen voor Passaat atletes.  Lindy van den Bout eindigde hier prima als tweede en Michelle Smid behaalde een buitengewoon knappe derde plaats.

Ook alle andere atleten van AV Passaat, die niet in de prijzen vielen, hebben het afgelopen cross-seizoen weer fantastische prestaties geleverd !

 
CROSSSEIZOEN GROOT SUCCES VOOR PASSAAT!
Geschreven door Ron en Anneke van der Linde   
Afgelopen zaterdag vond alweer de afsluitende wedstrijd van het crossseizoen 2010-2011plaats. Het parcours rond het clubgebouw van Typhoon in Gorinchem werd ditmaal beschenen door een mooi lentezonnetje. Maar schijn bedriegt ons wel vaker in de maand maart. Op het zachte en hobbelige parours werd een snelle start zaterdag namelijk ongenaakbaar afgestrafd en kwam het tijdens de wedstrijd vooral op het tonen van karakter aan. Heel veel atleetjes wilden na afloop dan ook weinig meer dan liggen en uitpuffen. En nogal wat kinderen zochten en vonden uitgeput troost in de armen van hun ouders of andere goedwillende volwassenen. Dat er bij Passaat nogal wat karaktervolle kinderen rondlopen blijkt wel uit de resultaten. Bij de pupillen B en ouder werden alle (!) pupillenwedstrijden gewonnen door oranje crossers. Ook bij het eindklassement stonden ze vaak dubbel of drievoudig op het podium. De kinderen die zaterdag niet voorin eindigden deden allemaal enorm hun best en verdienen een grote pluim voor hun inspanningen dit crossseizoen. Een meisje als Denise Raaphorst loopt misschien niet vaak voorin bij de meisjes pup A1 maar heeft dit seizoen wel alle wedstrijden meegedaan, inclusief de sneeuwstorm van Oud-Beijerland! Hetzelfde kan gezegd worden van Sienna Peet bij de junioren C meisjes, Joury Raaphorst (jongens junioren D) en David Vink (JPA2) en onze lichtgewicht Rafael Koppelaar (JPA1). Verder kon zaterdag Rody Leeuwis bij de jongens pupillen B zijn eerste cross van dit seizoen winnen. Bij de kampioen Duane van Dijkhuizen sloeg door de zon en het vooruitzicht op een prachtige beker de kolder in de kop en had hij, speciaal voor de Disneyexperts onder ons, een echte Goofy finish. Alle capriolen van deze beroemde viervoeter werd door onze staartloze tweevoeter nagebootst. Bij de even oude meisjes bleken Eva, Yasmine en Amber te sterk voor al hun concurrenten.Die dit natuurlijk wel wisten en daarom maar thuis bleven. Het oranje treintje denderde namelijk moederziel alleen door de pollen van Gorinchem. Amber Fritse werd na afloop gekroond tot crosskoningingin. Dat de tegenstand in regio Dordt niet helemaal licht opgevat moet worden zagen we wel bij de jongens junioren D. Volgens ons waren we zaterdag getuige van een uniek moment in de Passaat historie. Een jarenlange hegemonie van Passaat werd doorbroken door een stoere crosser van Typhoon. Diego, Sam, Robert en Aron hadden tijdens de wedstrijd tot hun verbazing het nakijken van een blauw tricot.
Bij de KAMPIOENEN van dit seizoen 2010-2011 horen verder vertouwde namen als:
de tactisch slimme Gabrielle Opmeer (MPA2), Arne van der Linde (JPA1), onze hockeyster Anna van Heeswijk (MPA1), Tijmen Vogel (JPA2), de sterke Lotte Hagenstein (meisjes junioren D) en Diego Groeneveld (jongens junioren D). Een knappe tweede plaats in het klassement werd behaald door: Yasmine van der Linden (MPB), Tobiasz Steevensz (JPB), Martijn Ruisbroek (JPA2), Robert ten Hulzen (jongens jun D) en Lindy den Bout (meisjes jun C). Het brons voor het seizoen ging naar Eva Mol (MPB), Rody Leeuwis (JPB) en Michelle Schmid (meisjes jun C). Alle Passaat atleten kregen of krijgen een herinneringsmedaille voor het seizoen. Kijk op de website vooral ook even naar de rest van de uitslagen en het eindklassement.  
 
Roy Hoornweg zilver op NK indooratletiek
Geschreven door Jeroen Janssen   

 

 

 

 

 

Bij de Nederlandse Kampioenschappen indooratletiek in Apeldoorn heeft AV Passaat atleet Roy Hoornweg dit weekeind een zilveren medaille gehaald op het onderdeel 3000m. Hij nam een groot gedeelte van de race de kop en zag hierdoor steeds meer concurrenten afhaken vanuit de kopgroep. Guus Janssen van Nijmegen Atletiek moest Hoornweg met een aantal ronden te gaan ook laten lopen, maar zette 2 ronden voor het einde een versnelling in om bij Hoornweg te komen. Met nog 1 ronde te gaan waren beide atleten weer bij elkaar. Wat volgde was een zinderende eindsprint die beslist werd met een fotofinish. Met een eindtijd van 8.23.24sec kwam Hoornweg uiteindelijk slechts 2 honderdsten tekort om kampioen te worden.


Oud Passaat atleten Patrick Cronie en Remco Goetheer kwamen uit bij het kogelstoten. Cronie stootte de kogel naar een afstand van 17.77m en veroverde hiermee de zilveren medaille. Hij lijkt hiermee goed op weg naar de limiet van 18.10m voor de EK onder 23 in het Tsjechische Ostrava deze zomer. Goetheer kwam tot een mooie afstand van 15.41m en werd hiermee zesde. Lieke bakker, ook een oud-Passaat atleet, kwam op de 60m zowel in de series als in de halve finale tot een tijd van 7.86. Bij het verspringen werd ze 5e met een afstand van 5.81.

 
Beginners cursus Nordic Walking
Geschreven door Margreet Janssen   

Papendrecht.

Atletiek vereniging Passaat verzorgt een beginnerscursus Nordic Walking onder leiding van een door de Atletiek Unie gecertificeerde trainster.

Op zondagochtend 20 en 27 maart en 3 april van 11.00 uur tot 12.15 uur zullen de lessen op de atletiekbaan aan de Andoornlaan worden gegeven. Hierdoor kan de cursist zonder verstoring van andere verkeersdeelnemers de techniek aanleren. Het wandelen met de Nordic Walking techniek draagt bij aan een betere conditie terwijl de gewrichten minder belast worden dan bij gewoon wandelen of hardlopen.

De kosten van deze cursus bedragen 30 euro en er is gelegenheid om gratis poles (stokken) te lenen. Na de cursus kan men indien gewenst lid worden van Passaat en gaan meelopen in één van de bestaande wandelgroepen. Meer informatie over de groepstijden kunt u hier vinden.

Opgeven voor de cursus of trainingen kunt u bij M.Janssen, telefoonnummer 078-6411089

of via e-mail Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

 
Jongens Junioren C Nederlands Kampioen
Geschreven door Michell   

De jongens junioren C ploeg van AV Passaat is afgelopen zaterdag in Bergen op Zoom Nederlands Kampioen geworden. Nadat ze vanuit de gebiedsfinale als 2e de finale ingekomen waren was het doel om op het podium te eindigen, waarbij er natuurlijk vooral één plek omhoog gekeken werd. De groep liet zien goed met de finalespanning om te kunnen gaan, aangezien ze op bijna alle onderdelen zich verbeterden ten opzichte van de gebiedsfinale. Lars Paalvast gaf op het eerste onderdeel gelijk het goede voorbeeld door zijn speer naar een nieuw clubrecord van 49.14m te werpen. Op kogel pakte hij ook flink punten met 12.07m. Bart van Nunen pakte het meeste punten op een onderdeel van de dag door de 800m overtuigend van kop af aan te winnen in 2.03.58 minuten.

Bart Heijes legde de 100m horden af in 14.58s en de 100m vlak in 12.48s. Don Rooswinkel zorgde voor belangrijke punten door 1.60m neer te zetten op hoog en 5.23m op ver. Bas Westbroek wierp zijn discus naar 29.64m, wat maar liefst 3 meter verder was dan in de voorronde. Robin vogel liep de 100m in 13.73 en Martijn opmeer de 100m horden in 18.37. Op de estafette snelden Robin, Don, Bart en Lars naar een mooie tijd van 48.48. Aan het einde van de dag was het nog even spannend op welke plaats de ploeg zou eindigen aangezien er vier ploegen nog volop kans hadden op de verschillende podiumplaatsen. Uiteindelijk bleek de score van 6366 punten goed te zijn voor een het goud met nog een aanzienlijke marge op de nummer twee, thuisvereniging Spado uit Bergen op Zoom, van 102 punten. AV ’56 completeerde het podium.

 
<< Start < Vorige 31 32 33 34 35 36 37 38 39 Volgende > Einde >>

Pagina 38 van 39