AVPassaat
Roy Hoornweg loopt zich in top 10 aller tijden
Geschreven door Topsportperfection   

Roy Hoornweg heeft zich met een tijd van 13.31.41 op de 5000m genesteld in de top 10 van de Nederlandse ranglijst aller tijden. De atleet van Team TSP/CEP greep  bij de KBC Nacht in het Belgische Heusden (18 juli) zijn kans om zijn pr van 13.43 flink scherper te stellen.

Afgelopen donderdag was Roy in Nederland teruggekeerd nadat hij zich een maand lang op 2000m hoogte in Roemenië had voorbereid op deze wedstrijd. Samen met de Roemeense marathonloper Marius Viorel Ionescu heeft de Papendrechter daar perfect zijn trainingen kunnen doen. In Heusden liet de atleet van A.V. Passaat gisterenavond onder ideale omstandigheden en in een perfecte serie zien waartoe hij in staat is.

Trainer Addy Ruiter, die Roy inmiddels al 11 jaar begeleid, kon zijn geluk niet op. "Eerst vorige week Bart van Nunen met 28.59 een 4e plek op het EK<23 en nu Roy met deze prestatie. Het is mooi om te zien dat onze aanpak nu leidt tot dit soort prestaties".
Roy zal over 2 weken aan de start staan bij het NK op de 10.000m.

 
Bart van Nunen wint net geen medaille bij EK onder 23 jaar
Geschreven door Topsportperfection   

Bart van Nunen wint net geen medaille bij EK onder 23 jaar In de hoofdstad van Letland Tallinn wist Bart van Nunen op donderdag 9 juli net geen medaille te winnen bij het EK onder 23 jaar. De Passaat-atleet van Team TSP/CEP finishte als 4e in een nieuw persoonlijk record van 28.59.90. Bart was in eerste instantie teleurgesteld met deze klassering. Een dag later kijkt hij, die de jongste atleet was in het sterke deelnemersveld, vol trots terug op zijn prestatie: "ik heb er het maximale uitgehaald en heb tactisch sterk gelopen. Ik heb mezelf in de kopgroep constant goed verscholen voor de wind en bij de tempoversnellingen lef getoond door mee te gaan. De versnellingen van de Italiaan en de Rus in de slotfase van de wedstrijd waren net teveel voor mij". De wedstrijd werd gewonnen door de Turk van Keniaanse afkomst, Ali Kaya, in 27.53.38. Ook trainer Addy Ruiter is van mening dat Bart optimaal gelopen heeft. "We wisten de laatste weken al dat Bart uitstekend in vorm was en gisteren heeft hij het nergens laten liggen".

image1

De atleet van A.V.Passaat uit Papendrecht, die dit voorjaar de Nederlandse titel op de halve marathon won, kan terugkijken op een mooie zomer. Bart gaat nu genieten van een welverdiende vakantie.

Het bestuur van AV Passaat heeft Bart intussen van harte gefeliciteerd met deze geweldige prestatie op het EK.

 
2e wedstrijd B competitie
Geschreven door een anonieme ouder   

Afgelopen zondag 14 juni 2015 vond de 2e competitiewedstrijd voor Junioren B plaats bij AV ’40 in Delft.
In deze categorie bestaat een competitiewedstrijd uit wel 13 onderdelen tegenover ‘slechts’ 9 onderdelen bij de Junioren C. Nieuw is de hink-stap-sprong, het polsstokhoogspringen en de afstanden 400 meter en 1500 meter.
Als je dan ook nog te maken hebt met meerdere verhinderde/geblesseerde atleten, dan valt het niet mee om een heel team te vormen. Dus helaas kon het team ondanks de gewaardeerde hulp van enkele Junioren C niet op alle onderdelen uitkomen. Hieronder een opsomming van de prestaties.

De dag begon om 11.45 met hoogspringen groep 1 waarop Mitchell Fritse een nieuw PR sprong van 1,65 meter en daarmee 540 punten binnen wist te halen.
Om 12.00 uur was de start van het polsstokhoogspringen, op dit onderdeel kwam Aron Blom in actie. Een vierde plaats en goed voor 673 punten was de sprong over 3,50 meter, een evenaring van zijn PR.
Ook de eerste groep verspringers traden aan om 12.00 uur. Niet echt het favoriete onderdeel van Sander van Tuijl en als je dan ook nog een leeftijdsverschil van ruim 2 jaar moet overbruggen is het niet zo gek dat zijn sprong helaas geen punten opleverde.
Om 12.30 uur stond speerwerpen op het programma. Liam Paalvast wierp een nieuw PR van 38,48 meter en veroverde daarmee een 7e plek en 468 punten. Ook Ruben de Reus mocht speerwerpen en zijn worp van 17,12 meter was een nieuw PR, maar het verschil in trainingsjaren met de andere atleten was helaas te groot voor punten.
13.45 uur: de 800 meter, hierop stond onze topper Sam Kraaijeveld ingedeeld. Wat een pech dat hij in een ‘langzame’ serie was ingedeeld waardoor hij geen optimale race kon lopen. Misschien niet optimaal maar zijn tijd van 2.07,99 was wel goed voor 618 punten.
Mitchell kwam om 14.00 uur opnieuw in actie bij het verspringen groep 2. Hij sprong 5 meter precies en dit leverde 371 punten op.
Daarna om 14.15 uur was het hoogspringen groep 2 en Sander van Tuijl had een goede sprong van 1.45 meter, jammer dat ze geen punten toekennen aan de 2e deelnemer uit een team.
Ook Liam mocht nogmaals presteren, hij stootte de kogel 11,56 meter ver en daarmee scoorde hij 570 punten erbij.
Om 14.40 uur was de 100 meter aan de beurt. In de 2e serie liep Aron Blom een keurige tijd van 12,60 en in de 4e serie sprokkelde Rick van Loon 574 punten bij elkaar door in 12,03 een nieuw PR te lopen. Daarna zagen we Rick om 15.30 uur weer in actie, nu op de 400 meter. Deze afstand was in een tijd van 58,50 afgelegd, goed voor 480 punten.
Het laatste onderdeel waar het team op uit kwam was discuswerpen en daarmee behaalde Ruben met 16,83 meter de laatste 131 punten.

Bijna vergeten… maar mag zeker niet onvermeld blijven, dank aan trainer Nils Garama voor de begeleiding en aan Erik Paalvast voor zijn jury-taak.

 
Renovatie baan
Geschreven door Hans de Waard   
De renovatie van de buitenaccommodaties op 6 juli van start gegaan. In de eerste week is begonnen met de renovatie van de kogelstootsector.
De tweede week is gestart met de renovatie van de baan. Helaas heeft het weer de aannemer niet mee gezeten.
Van de 15 werkdagen tot nog toe, heeft het 6 dagen geregend.
Dat heeft er toe geleid dat de opleveringsdatum vanaf heden 1 week is opgeschoven naar 3 augustus '15.
 
Maar gezien de weersverwachtingen voor komende weken moeten we op nog meer vertragingen rekening houden.
Het is niet anders, maar je krijgt er ook iets moois voor terug!!
 
Hans de Waard
Onderhoudscommissie
 
Bart van Nunen en Carla Ophorst winnen 33e Nationale Lenteloop
Geschreven door Ric Janssen   

Ondanks de harde wind heeft Passaat atleet Bart van Nunen met overmacht en in een nieuw parcoursrecord (30:09) de winst behaald op de 10 kilometer. Bij de vrouwen was de eerste plaats wel een herhaling van de afgelopen twee jaar, met als terechte winnares Carla Ophorst (38:30).

Lees meer...
 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 7 van 39