AVPassaat
De lotgevallen van De Razende Reporter
Geschreven door Dick Markesteijn   

De rentree

Het is weer eens zover: een blessure! Na een periode dat het allemaal wat minder lekker liep, was uw razende reporter lekker op dreef in de warme zomermaanden. Met de week voelde ik mij sterker. Diverse series overenthousiaste versnellingen waren teveel van het goede: een opkomende gekwetste hamstring was het gevolg. Een typische sprintersblessure, en dat voor iemand die als een stoomlocomotief op gang moet komen. Drommels!. Werk aan de winkel voor fysiotherapeut Ruben Kamerbeek en zijn stagiair Evelien van FysiOost. Op 3 september is mijn eerste behandeling. De remedie is flink masseren (wat Evelien trouwens uitstekend doet), veel rekken en veel wandelen. Vanuit de behandelkamer wordt mij nog nageroepen: “Pas hardlopen als je pijnvrij kunt wandelen!”
Het valt me zwaar, want er staan voor de komende twee maanden drie evenementen in mijn agenda: de 3000 meter bij de clubkampioenschappen, de 10 kilometer bij de Wim Hol Memorial en de halve marathon van Dordrecht. Na twee weken braaf urenlang wandelen in bos en polder probeer ik het weer. Een week lang gaat dat goed. Ga ik het halen?

Clubkampioenschap in het water?

Lees meer...
 
Roy Hoornweg snelste Nederlander bij de 4Mijl van Groningen, Bart van Nunen vierde!
Geschreven door TopSportPerfection   

Met de winst bij de 4Mijl van Groningen heeft Passaat atleet Roy Hoornweg zijn eerste overwinning behaald in één van de grote Nederlandse wegklassiekers. Klokslag half twee gingen de eerste van de 21.000 deelnemers van start om de 6.4km tussen Haren en Groningen af te leggen. Na 1km nam Roy de leiding van de Nederlandse kopgroep. Zijn versnelling zorgde ervoor dat ze nog voor de 3 kilometer weer de aansluiting kregen met de louter uit Afrikanen bestaande kopgroep. Door een versnelling bij 4km van de Afrikanen kwamen de Nederlanders Roy, Khalid Choukoud en Dennis Licht weer alleen te lopen.

Lees meer...
 
Boekenbeurs – Wafelbakker – Rommelmarkt:
Geschreven door Bart   

Na weken van voorbereiding en verzamelen van boeken en rommelmarkt spullen was het spannend of het weer ook mee zou werken.

Maar het was zaterdag prachtig weer wat er mede voor zorgde dat het vrijdag en zaterdag een drukte van belang was.

Honderden leden, kennissen, vrienden en andere geïnteresseerden wisten de weg dan ook te vinden naar onze sport accommodatie.

De boekenbeurs en rommelmarkt en onze enige echte wafel bakker Bart Twigt hadden het de hele dag druk.

U wilt natuurlijk ook weten wat deze inspanningen ons als vereniging nu opgeleverd.

De totale netto opbrengst van de wafelbakker was € 73.60  de boekenmarkt was € 428.- de rommelmarkt was € 555.55.

Het totaal bedrag is dus € 1057.15 wat een geweldig resultaat is.

Iedereen die heeft bijgedragen aan dit succes willen we dan ook hartelijk bedanken voor zijn inzet.

Door deze niet begrote extra inkomsten hoop ik dat het nu mogelijk is om een koelkast op sta hoogte te kopen voor de keuken.

Met groet namens de organisatoren:

De foto's kunt u hier bekijken.

 
Ruben Scheurwater en Vanessa Hartman winnen eerste Wim Hol Memorial als 10km
Geschreven door Univé loopcircuit   

Ruben Scheurwater en Vanessa Hartman hebben zaterdag de dertiende editie gewonnen van de Wim Hol Memorial in Papendrecht, de zevende en voorlaatste wedstrijd in het Univé Grote Rivieren Loopcircuit 2014. Het was de eerste keer dat deze wedstrijd tien kilometer lang was in plaats van tien Engelse mijlen. En dus waren de tijden van Scheurwater en Hartman sowieso de nieuwe parcoursrecords: 31.32 en 36.56.

 Scheurwater won de Wim Hol Memorial met ruim verschil. Nummer twee en stadsgenoot uit Dordrecht Pol Nabben deed 32 minuten en 47 seconden over de tien kilometer. De derde man op het podium was Wim Nieuwkerk uit Dinteloord. De voormalig Nederlands kampioen duathlon eindigde in 33.19.
Drie tevreden podiumklanten. Ruben Scheurwater liep vrijwel precies de tijd waarop hij had gemikt in zijn voorbereiding op de halve marathon van Dordrecht en de Zeven Heuvelenloop. Pol Nabben scoorde zijn limiet voor de Zeven Heuvelenloop en Wim Nieuwkerk zette zichzelf voldoende op scherp voor het aanstaande Nederlands kampioenschap duathlon.
Achter deze drie was Peter-Jan Hardenbol de nummer vier over de streep in Papendrecht in 33.51. Hij bleef onder anderen Remon van der Wal, Aissa Marguoum en Fouad Fertoute voor en is nu vrijwel zeker van winst van het eindklassement van het Grote Rivieren Loopcircuit 2014, dat op 8 november afgesloten wordt met de Typhoon-loop in Gorinchem.

Lees meer...
 
Nationale toppers A.V. Passaat van start in Papendrecht!
Geschreven door Ric Janssen   

De clubkampioenschappen van atletiekvereniging Passaat uit Papendrecht, die aanstaande vrijdagavond starten, kennen een fantastisch deelnemersveld op de 3000m. De Nederlandse toploper Roy Hoornweg, die dit jaar met een paar seconde de limiet voor het EK miste, is de favoriet. De Nederlandse recordhouder op de 10.000m bij de junioren, de 18-jarige Bart van Nunen, zal het de Papendrechter zeker niet cadeau gaan geven. Ivo Bijl uit Alblasserdam, die op het NK zilver won op de 3000m Steeplechase, zal misschien wel voor een verrassing kunnen zorgen. Trainer Addy Ruiter acht echter ook de pas 20-jarige Dordtenaar Lars Gerritsen, die in een uitstekende vorm verkeert, zeker niet kansloos. De start van de 3000m is om 20.30uur op het sportcomplex Oostpolder gelegen aan de Andoornlaan 38 te Papendrecht.

Buiten deze 3000m zullen ook de clubkampioenen bepaald worden door middel van een meerkamp. In deze meerkamp moeten de atleten afhankelijk van hun leeftijd deelnemen aan bijvoorbeeld de onderdelen kogelstoten, verspringen, hoogspringen, discuswerpen, balwerpen en sprint. Dit start op vrijdagavond en loopt door tot en met zaterdagmiddag. Ook tussen deze deelnemers zitten diverse talenten die al deelgenomen hebben aan de nationale kampioenschappen in hun leeftijdsklasse.

Gelijktijdig met de clubkampioenschappen is er op vrijdagavond en zaterdag een rommel- en boekenmarkt waarvan de opbrengst geheel ten goede komt aan de club. Genoeg te beleven dus dit weekend bij AV Passaat.

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 8 van 39