AVPassaat
Goede prestaties Passaat atleten op Nederlands Kampioenschap Atletiek
Geschreven door Ric Janssen   

Bart van Nunen van de topsportperfection groep stond zondag aan de start van de 5000m bij de jongens A op het NK voor junioren te Amsterdam. Na een langzame eerste ronde (80 seconden) met veel geduw en getrek besloot Bart ervandoor te gaan en liep hij een lange solo race. Het tempo ging naar rondes van 68/69 sec, maar door de vele wind en omdat het best wel benauwd was, zakte het tempo wat in. De concurrentie had het echter ook zeer zwaar en kwamen weinig dichterbij. In de laatste ronde wist Bart nog te versnellen waardoor hij met ruime voorsprong in een -naar omstandigheden- prima tijd van 14:55 wist te finishen.
Voor Bart is dit zijn 5e nationale junioren titel.

Pricilla Huisman behaalde een bronzen medaille bij het polsstokhoogspringen door over 3.18 te springen. De 3.27 haalde ze net niet daar ze de lat raakte met haar elleboog. Tevens werd ze zondag 4e op de 200 meter. In de halve finale liep ze al een persoonlijk record van 25.81 die ze in een spannende finale wist aan te scherpen tot een mooie tijd van 25.55. Hiermee kwam ze maar 0.13sec te kort voor een tweede bronzen plak. Op zaterdag strandde ze bij de 400 meter in de halve finale met een tijd van 62.21.

 

Lees meer...
 
Roy Hoornweg loopt 7.58.72 op de 3000m.
Geschreven door Topsportperfection   

Roy Hoornweg heeft bij de Memorial Buyle in het Belgische Oordegem voor het eerst onder de 8 minuten gelopen. In een nieuw Passaat clubrecord van 7.58.72 kwam de atleet van TopSportPerfection in het internationale veld als 6e over de finish. Roy, die 3 weken geleden met slechts 8 seconden de limiet voor het EK in Zürich op de 10.000m miste, doet over twee weken in Heusden een poging om de EK limiet op de 5000m te lopen. Deze 3000m was een serieuze test voor de komende limiet poging. “Ik had een hele goede start maar was daarna niet fel genoeg om mijn plek te behouden. Ik liet tot twee keer toe mensen voor. Ik moet nog wat mannelijker worden,” zei hij na afloop. Dit is een goede generale repetitie voor Heusden. Als je onder de 8 minuten kunt op de 3000m dan zit die 13:30 op de 5000m er ook wel in.’

 
Roy Hoornweg mist net de limiet voor het EK
Geschreven door topsportperfection.   

Roy Hoornweg mist net de limiet voor het EK.

Vorig weekend stond er tijdens de Gouden Spike speciaal een 10.000m op het programma om vooral Europese atleten de gelegenheid te geven de limiet voor het Europees Kampioenschap in Zurich te lopen.

Voor de Nederlanders is deze limiet gesteld op 28.36.50. Roy Hoornweg had drie weken geleden, in overleg met zijn trainer Addy Ruiter, toch besloten om naast de 5.000m ook een poging te wagen op de 10.000m.

Lees meer...
 
Welkom Urta Rozenstrui​k
Geschreven door Els van Riet   

Per 1 juni 2014 is Urta Rozenstruik, Trainerscoördinator Baan bij AV Passaat. Ze volgt Ferry Konter op die sinds maart een full time baan heeft die hij niet meer kan combineren met zijn werk voor Passaat.

Urta is een op-en-top sportvrouw en Niveau-4 opgeleide atletiek trainer die haar werk voor Passaat combineert met haar trainerschap bij Phanos in Amsterdam.

Vanaf haar 12e is ze al op de atletiekbaan te vinden waar vooral sprint haar voorkeur had. Ze heeft zich ontwikkeld als meerkamper en een opleiding gevolgd aan het CIOS. Urta is veelzijdig en heeft als remster van het damesbobsleeteam deelgenomen aan de Olympische spelen in  2006 en 2010. In 2014 heeft ze het helaas af moeten laten weten als gevolg van een blessure. Nu traint ze als het zich voordoet bobsleeteams maar ook rugbyteams en hockeyteams.

Als topatleet en meerkamper kent ze het klappen van de zweep en heeft haar contacten bij andere verenigingen en de Atletiekunie. Daarbij is ze goed in begeleiden van topsporters. De brug slaan naar de loopgroep van Addy Ruiter ziet ze ook beslist als een mooie kans.

Ze zal in elk geval een keer per week aanwezig zijn tijdens onze trainingen op maandag, woensdag of vrijdag. Daarnaast zal ze regelmatig bijeenkomsten met de trainers hebben.
De Rode Draad Baanatletiek (zie de website), die Ferry heeft uitgewerkt in overleg met de trainers, neemt ze als uitgangspunt voor haar inzet.

Om kort te zijn: wij vinden het geweldig dat Urta de uitdaging heeft aangenomen. De eerste trainingen zitten er inmiddels op. We wensen haar veel plezier bij AV Passaat. U zult veel van haar horen heeft ze ons beloofd.

Voorop staat dat zal ze bijdragen in het plezier van de atletieksport ook voor de recreanten.
Maar ze zal u daarnaast gaan betrekken in haar plannen om de baanatletiek verder te professionaliseren met onze jeugd, de senioren en samen met de trainers.
Krijgt u op voorhand al zin om hierin een actieve rol te spelen? Denk de te starten Technische commissie of jurylid bij wedstrijden. Laat het mij weten op Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. of spreek Urta aan op de baan.

 
PaBlo 2014 liep als een trein!
Geschreven door Peter Stremler   

PaBlo 2014 zit er weer op. Tijdens het Hemelvaartsweekend liepen 4 teams van 6 personen, ondersteund door een logistieke ploeg, van Papendrecht naar de Duitse partnerstad Blomberg. Een initiatief voortgekomen uit de Papendrechtse atletiekvereniging Passaat. Ieder team liep volgens het estafette-principe: iemand liep één kilometer, wisselde met een volgende loper en fietste verder. Zo liep iedereen één kilometer, tot weer de 1e loper aan de beurt was en zo verder. In twee ochtend- en twee middagteams werd zo van woensdagochtend tot zaterdagmiddag doorgelopen tot de Marktplatz in Blomberg gezamenlijk bereikt werd.

Een fantastisch evenement, dat opnieuw zeer geslaagd werd afgesloten. En weer van alles meegemaakt. Op woensdag de eindeloze regen. De regen maakte het voor de lopers moeilijk en zorgde voor koude en stijve spieren. Op donderdag in Duitsland, steeds maar weer uitleggend aan nieuwsgierige passanten wat we nu eigenlijk deden. Op vrijdag was er eindelijk de zon en kon er in korte broek en shirt gesport worden. En op zaterdag was er de aankomst in Blomberg en de verkoelende fontein voor warme voeten en benen.

Lees meer...
 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 10 van 39