NetServe Estafette Marathon

netserveEen hele (42 km) of een halve marathon in estafette vorm met elkaar volbrengen ligt in ieders bereik met een beetje hardloopervaring.

Bij dit evenement staan gezelligheid en saamhorigheid voorop zonder het sportieve karakter uit het oog te verliezen. Na afloop worden alle teams uitgebreid gehuldigd en ontvangt het snelste estafette marathon team (bestaande uit 4 lopers) de wisselbeker!

Iedere loper legt telkens een rondje af van ± 2,6 kilometer waarbij de wissel op de atletiekbaan plaats vindt. Als je bijvoorbeeld met een team van 4 lopers deelneemt aan de hele marathon dan loop je 4 x 2,6 kilometer, dus in totaal 10,4 kilometer per loper.

Vóórdat het startschot klinkt is er een gezamenlijke warming-up. Muziek brengt ons in de juiste stemming en de lichaamsbeweging brengt de juiste temperatuur voor onze spieren.
 
De NetServe Estafette Marathon is er ook voor de recreatieve loper en zelfs voor de niet ervaren loper waarbij het uitlopen van de gekozen afstand het ultieme doel is. De grote van de teams kan dus worden aangepast aan de afstanden die de individuele lopers kunnen of willen afleggen.

De NetServe Estafette Marathon is niet alleen een hardloopevenement, voor de sportieve- of Nordic Walking wandelaars is er ook een ¼ marathon estafette.
Met als doelstelling “gezelligheid en saamhorigheid” is De Passaat Estafette Marathon uitermate geschikt om met één of meer teams uit jouw (sport)vereniging, bedrijf of school deel te nemen. Op deze bijzondere manier teamgeest creëren is een uitdaging op zich.

Na afloop  -  De cooling down

Na de finish van het laatste team vindt de prijsuitreiking plaats. Hierna kan er een klein feestje losbarsten. Na zo´n sportieve prestatie zijn de deelnemers hongerig geworden en is het tijd voor een overheerlijke BBQ.

Heb je geen team om in mee te lopen? Vraag maar eens rond en je zult zien hoe makkelijk het is om zelf een team te vormen of deel te nemen aan een nog niet volledig gevormd team.

Kijk voor de exacte datum op de jaarkalender en houd de website in de gaten.