Ruben Scheurwater en Vanessa Hartman winnen eerste Wim Hol Memorial als 10km
Geschreven door Univé loopcircuit   

Ruben Scheurwater en Vanessa Hartman hebben zaterdag de dertiende editie gewonnen van de Wim Hol Memorial in Papendrecht, de zevende en voorlaatste wedstrijd in het Univé Grote Rivieren Loopcircuit 2014. Het was de eerste keer dat deze wedstrijd tien kilometer lang was in plaats van tien Engelse mijlen. En dus waren de tijden van Scheurwater en Hartman sowieso de nieuwe parcoursrecords: 31.32 en 36.56.

 Scheurwater won de Wim Hol Memorial met ruim verschil. Nummer twee en stadsgenoot uit Dordrecht Pol Nabben deed 32 minuten en 47 seconden over de tien kilometer. De derde man op het podium was Wim Nieuwkerk uit Dinteloord. De voormalig Nederlands kampioen duathlon eindigde in 33.19.
Drie tevreden podiumklanten. Ruben Scheurwater liep vrijwel precies de tijd waarop hij had gemikt in zijn voorbereiding op de halve marathon van Dordrecht en de Zeven Heuvelenloop. Pol Nabben scoorde zijn limiet voor de Zeven Heuvelenloop en Wim Nieuwkerk zette zichzelf voldoende op scherp voor het aanstaande Nederlands kampioenschap duathlon.
Achter deze drie was Peter-Jan Hardenbol de nummer vier over de streep in Papendrecht in 33.51. Hij bleef onder anderen Remon van der Wal, Aissa Marguoum en Fouad Fertoute voor en is nu vrijwel zeker van winst van het eindklassement van het Grote Rivieren Loopcircuit 2014, dat op 8 november afgesloten wordt met de Typhoon-loop in Gorinchem.


 ,,Maarten van Zeggeren was de gevaarlijkste concurrent voor de eindwinst'', wist Hardenbol. ,,Maar dan had hij moeten meedoen vandaag. Ik begreep dat hij geblesseerd is. Nu kan hij geen vijf resultaten neerzetten over het hele seizoen. Ik hoop dat ik straks in Gorinchem echt fit ben. Ik voelde me vandaag weer goed fit na alle blessures sinds het voorjaar. Ik had snelle benen, maar nog niet genoeg inhoud om voor het podium te gaan. Ik heb na vier kilometer bewust wat rustiger aan gedaan.''
Bij de dames ontbraken in Papendrecht een aantal hoog geplaatsten in het klassement van het Grote Rivieren Loopcircuit. Vanessa Hartman zette in hun afwezigheid een meer dan fraai eerste parcoursrecord neer op de nieuwe afstand van de 'WHM'. Met 36.56 was ze met grote overmacht de snelste deelnemende vrouw. Cora Vlot en Petra Bruijs werden tweede en derde in 40.25 en 42.32. Vanessa Hartman is dankzij haar overwinning de nieuwe koploper in het Grote Rivieren Loopcircuit. Agnes Schipper staat er relatief nog altijd beter voor, maar zal voor de eindzege wel moéten meedoen aan de Typhoon-loop op 8 november, omdat ze daarmee aan de benodigde vijf deelnames komt in de serie van acht lopen. Mocht Schipper er niet bij zijn die dag, dan komt voor Hartman de grootste concurrentie van Anne Zijderveld, die in Papendrecht wegens een blessure niet van de partij was.

 

De uitslag kunt u hier ophalen.