De dames senioren gaan door naar de promotiewedstrijd op 18 september
Geschreven door Britt de Reus   

Zondag 26 juni was voor de dames van AV Passaat de laatste seniorencompetitie. Deze vond plaats in Spijkenisse. De dames wisten dat ze veel kans maakten om de promotiewedstrijd te behalen, dus ze begonnen allemaal gemotiveerd aan deze dag.

De dag begon met de 100 meter horden voor Suzanne Janssens en Kim van Leeuwen. Suzanne liep een tijd van 16,58sec en Kim van Leeuwen 20,89sec. Suzanne moest gelijk door naar het hoogspringen en sprong een hoogte van 1,45m. Het kogelslingeren werd voor de eerste keer gedaan dit jaar in de derde divisie. Bij de eerste groep kwam Amber van der Waal tot een afstand van 33,73m, later die dag was het de beurt aan Simone Veth om te gaan kogelslingeren en zij wierp hier een stand van maar liefst 35,54m. Dit is een persoonlijk record voor Simone en ook een clubrecord bij de vrouwen masters 35+.

 

Simone en Amber mochten die dag ook kogelstoten. Simone stootte 9,82m en Amber stootte 8,94m. Tijdens het verspringen zagen wij Britt de Reus en Daniëlle Batenburg in actie komen. Britt sprong een afstand van 4,32m en Danielle sprong 3,32m. Voor Danielle een halve meter over haar persoonlijk record heen. Britt kon na het verspringen nog even genieten van de rust voordat ze samen met Jeanine van Riet aan de start van de 1500m moest verschijnen. De 1500m resulteerde in een 6,15,51 voor Britt en een tijd van 6,31,63 voor Jeanine. Op de 100m startten Pricilla Huisman en Yvonne van de Kop. Yvonne liep een tijd van 14,20sec in dezelfde baan als waar ze vorig jaar hard onderuit was gegaan. Pricilla liep een mooie tijd van 12.59sec. Pricilla zagen we ook terug op de 200m samen met Kim. Kim liep een tijd van 31,97sec en Pricilla 25,43sec. Toen was er nog de 400m. Op deze afstand mochten Yvonne en Kirsten Kuntz starten. Yvonne liep een tijd van 1,17,66 en Kirsten liep een mooie tijd van 59,89sec. Als afsluiting werd er de 4x400m estafette gelopen. Die werd gelopen door Danielle, Suzanne, Pricilla en Kirsten. Het estafetteteam begon een beetje twijfelachtig aan de race maar die twijfel werd snel weggenomen. De achterstand werd in de loop van de race ruimschoots goed gemaakt. De dames werden beloond met een mooie tijd van 4,15,61. Daarmee waren ze ruim 11 seconden sneller dan de ploeg die als tweede finishte.

 Alle punten werden weer bij elkaar opgeteld en toen werd duidelijk dat de dames ook bij deze wedstrijd weer als eerste in de poule eindigden. Daarmee heeft het damesteam alle drie de wedstrijden in de poule gewonnen. Waar de dames na de tweede wedstrijd nog vierde stonden in het landelijk klassement van de derde divisie, hebben ze zich weer verbeterd en staan ze nu op de derde plek in het landelijke klassement.

Dit betekent dat de dames doorgaan naar de promotiewedstrijd op 18 september. Hier maken zij kans om te promoveren naar de tweede divisie. Het doel is bereikt!