Geslaagde activiteiten rondom het EK
Geschreven door Miranda van Loon   

Geslaagde activiteiten rondom het EK

Afgelopen weekend hebben er diverse activiteiten bij AV Passaat plaatsgevonden in het kader van het samen beleven van de EK Atletiek die deze keer in eigen land gehouden werd. Nadat op vrijdag het programma vooral op onze pupillen gericht was, benutten op zaterdag enkele tientallen volwassenen en junioren hun kans om kennis te maken met, danwel hun vaardigheden te verbeteren in, één of meerdere disciplines van de sport.

 

Gadegeslagen en aangemoedigd door belangstellenden werd er vol enthousiasme meegedaan aan de clinics Speerwerpen, Sprint, Discuswerpen, Polsstokhoogspringen en Estafette. Met een heerlijk zonnetje en fantastisch commentaar van Bert Lock was het een gezellige middag. Naast het vaststellen van het feit dat het in de praktijk zelf doen toch moeilijker is dan het als toeschouwer lijkt, werd er op het veld, op de baan en langs de zijlijn ook veel gesproken over eventuele medaillekansen bij de komende clubkampioenschappen. Dat beloofd nog wat bij AV Passaat op 23 en 24 september!

Op zondagmorgen rond 9.30 uur was het gezellig druk in onze kantine om gezamenlijk naar de televisie uitzending van de halve marathon te kijken, extra leuk vanwege de deelname van onze clubgenoot Bart van Nunen. Met de nodige zelfspot werden er vergelijkingen gemaakt met eigen tijden en prestaties maar bovenal werd het respect voor deze vrouwen en mannen uitgesproken.

Een hartelijk dank aan Ivo Bijl voor dit initiatief en de hulp van Bart Heijes, Bauke Visser en de heren Paalvast. Hierbij nog een kleine fotocompilatie van deze activiteiten op zaterdag en zondag.

 

John-Peter heeft ook nog foto's gemaakt en deze kunt u hier zien.