NK Atletiek voor junioren
Geschreven door Een enthousiaste toeschouwer   

Op 1,2 en 3 juli vond het NK atletiek voor junioren plaats in Breda. Op de mooie atletiekbaan van AV Sprint werd in drie dagen het programma afgewerkt. Hier zijn drie AV Pasaatleden ook in aktie gekomen. Roos Blokhuis, Sam Kraaijeveld en Kirsten Kuntz hadden zich weten te plaatsen voor deze nationale kampioenschappen. Er zijn top prestaties geleverd. Sam wist zich in een goede race al op vrijdagavond van een finaleplaats verzekerd op de 800m.

1-1-07-DSC01902-002

Op de zaterdagmorgen kwam Kirsten in actie op de 100 m sprint. Daar wist ze de halve finale te bereiken. Later bleek een finaleplaats helaas een stap te ver.  Op de zaterdagmiddag liep Sam een zinderende 800 m finale. De race was top op het allerlaatste moment reuze spannend, maar Sam wist met een laatste krachtinspanning in 1:57:56 toch maar mooi de bronzen plak te pakken!

Zondag was Kirsten aan de beurt bij het polsstokhoogspringen. 15 deelnemers streden in de finale om de medailles, de lat ging hoger en hoger en Kirsten wist met 3.26m een 5e plek te bemachtigen.

1-DSC02041

Roos was tenslotte aan zet in de finale van de 1500m. Het werd een woelige race met wat trek en duw werk. Het leidde tot een valpartij voor Roos in de laatste ronde. Dat zette Roos op een achterstand, maar ze wist de achterstand op het hele veld in de kortste tijd weer goed te maken en wist te finishen als 4e. Jammer van die val, anders had ze zeker het podium weten te behalen!

Een 3e, 4e en 5e plaats op het NK: Een mooi totaalresultaat voor onze Passaat Junioren!