Loopgroep beginners voor hardlopen
Geschreven door Gert Schut   

Op zaterdag 17 september 2016 10.00 uur start bij AV Passaat een training voor de beginnende hardloper. De training staat onder leiding van Gert Schut die hierover zegt: "Legio beginnend loper start enthousiast aan een schema van internet of gekregen van een bekende. Meestal strandt dat voornemen door een gebrek aan wilskracht. Kortom de bekende stok achter de deur ontbreekt. Een beginnende hardloper wil snel resultaat zien en gaat dan te hard of teveel trainen. Een blessure is dan binnen de kortste keren het einde van het goede voornemen. De stok om bij Passaat te blijven trainen zijn de vaste tijden waarop de loper bij de vereniging wordt verwacht en de begeleiding door  geschoolde trainers". 

Onder professionele begeleiding wordt het prestatievermogen langzaam opgebouwd. De jarenlange ervaring met beginnende hardlopers staat borg voor de kwaliteit van een verantwoorde opbouw. De training wordt op dinsdag en donderdag en zaterdag gegeven.  Op dinsdag en donderdag begint de training om 20.00 uur en op zaterdag om 10.00 uur.

Het loopvermogen is, met drie trainingen per week,  in december zodanig (ca. 1 uur achter elkaar lopen) dat aangesloten kan worden bij de bestaande trainingsgroepen. Iedereen vanaf 18 jaar kan meedoen. Per vier weken wordt een trainingsschema uitgereikt zodat bij een keer van verhindering de training in eigen tijd toch kan worden gedaan.

De kosten voor deze training zijn in het kwartaallidmaatschap van de vereniging inbegrepen.

Informatieavond

Op donderdag 8 september 2016 , aanvang 20.15 uur, wordt tijdens een informatiebijeenkomst toelichting gegeven over de trainingen, kleding, schoeisel en een aantal praktische zaken in de kantine van Passaat.

Op zaterdag 17 september, 10.00 uur  kan zonder vooraanmelding gestart worden met de eerste training op de locatie van AV Passaat aan de Andoornlaan 38 te Papendrecht.

Aanmelden of nadere informatie via Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.