Run Bike Run

De naam zegt het al: De run-bike-run marathon van Atletiekvereniging Passaat uit Papendrecht is een combinatie van hardlopen en fietsen over de klassieke marathonafstand. Geen wedstrijd maar de prestatie en het genieten tijdens het fietsen en hardlopen staan voorop. Met twee-, drie- of viertallen leg je een route door de Alblasserwaard af, waarbij steeds één loper bijvoorbeeld drie kilometer hardloopt en vervolgens wordt afgelost door een meefietsende teamgenoot.

Op zaterdagochtend staan vroeg in de ochtend de teams, lopers en fietsers, klaar op de atletiekbaan. Het is steeds een prachtig gezicht om de teams te zien starten. Zon, mist, we hebben het de afgelopen jaren allemaal meegemaakt. Koud zal men het niet krijgen door de vele aflossingen van lopen en fietsen. De routebeschrijving, proviand en droge kleding worden meegenomen in de fietstassen.

Het is genieten in onze prachtige Alblasserwaard. We lopen in het oneindige veenweidelandschap, gadegeslagen door nieuwsgierige koeien, langs brede boezems, door kilometers lange idyllische lanen, langs vissers en molens, kruisen de Graafstroom, volgen een stukje van de slingerende Giessen, waarna de mentale en fysieke weerbaarheid getest wordt als een lang stuk overwonnen moet worden, om tenslotte nog een enorme kuitenbijter voor de voeten te krijgen: een brug bij Papendrecht. In totaal ongeveer 43 kilometer van verkeersluw en uniek gebied. Steeds weer een heel mooie toeristische route dus.

Na afloop wordt er door de meeste deelnemers deelgenomen aan een afsluitende lunch in de kantine.

Kijk in de jaarkalender voor de exacte datum dat de Run-bike-run dit jaar wordt gehouden.

Houdt de website in de gaten om te weten wanneer de inschrijving start.