1e training startersloopgroep 2024

  • 09/01/2024

Afgelopen zaterdag ging de AV Passaat startersloopgroep 2024 van start met ongeveer 30 enthousiaste deelnemers. Heb jij deze training gemist? Instromen kan nog probleemloos de eerste 14 dagen!

In de kantine was er voorafgaand aan de 1e training eerst een informatiebijeenkomst. Trainer Annet Godeke legt de beginselen van het trainingsprogramma uit. Nadrukkelijk wordt gewezen op rust, in snelheid en het aantal trainingen per week.

Ook was Jeroen Eppenga van FysiOost aanwezig en hij gaf kort wat informatie en konden aanwezigen bij hem terecht voor vragen.  Jolanda Koorevaar van Runnersworld Dordrecht laat zien waar goede hardloopschoenen en -kleding aan moet voldoen. Als laatste was het woord aan Jan Dirk van der Borg, de wethouder van sport van de Gemeente Papendrecht die vanwege het belang van voldoende bewegen het meedoen aan de startersloopgroep van harte stimuleert.

Na zo’n 35 minuten was het dan eindelijk tijd om naar buiten te gaan en daadwerkelijk de eerste training te beginnen. Aan de wethouder de eer om -met luid getoeter- de lopers te laten starten aan hun trainingsprogramma. Eerst rustig inlopen op de baan, een warming up met ‘gekke oefeningen’ en dan een paar minuten hardlopen, een paar minuten wandelen en dat nog een paar keer.

Elke training duurt nu ongeveer een half uur tot straks een ruim uur. Daarna is er thee en koffie in de kantine, want het sociale aspect is net zo belangrijk als het sporten zelf. Neem gerust je douchespullen mee, want ook dat kan in ons clubgebouw.

Meedoen is simpel: je trekt je sportschoenen aan en komt minstens vijf minuten voor starttijd naar AV Passaat aan de Andoornlaan 38 in Papendrecht.

De trainingen beginnen dinsdag- en donderdagavond om 20.00 uur en op zaterdagochtend om 9:30 uur.

Instappen kan ook als je geen ervaring met hardlopen hebt. Dus niet twijfelen, je bent van harte welkom bij de loopgroep 2024 van AV Passaat! Heb je nog vragen? Mail naar loopgroep@avpassaat.nl