Over AV Passaat

Historie

AV Passaat is ontstaan in 2003 uit de fusie van de vereniging AV Sliedrecht (1956) en ARSV Papendrecht (1980). De vereniging is nog altijd verankerd in beide gemeentes. De naam Passaat staat voor PApendrecht en Sliedrecht SAmen ATletiek, de statutaire naam van de vereniging.

Locatie

Passaat is gesitueerd in het Sportpark Oostpolder en heeft de beschikking over een volwaardige kunststof atletiekbaan en modern clubhuis. Sporters en bezoekers komen daarom graag naar ons.

De leden

Passaat heeft ruim 500 leden. Hiervan zijn er 200 jeugdleden. De meeste leden zijn afkomstig uit Papendrecht en Sliedrecht. Circa. 100 leden zijn woonachtig in naburige gemeenten.

Jeugd

De jeugd kan bij ons onder andere terecht voor hoogspringen, verspringen, speerwerpen, kogelstoten, diverse loopnummers en lange afstandlopen.

Binnen de vereniging is een actieve jeugdcomissie die o.a. een Paas- en Sinterklaastraining verzorgd. Samen met de trainers wordt er ook een slaapfeest en trainingsweekend georganiseerd.

Volwassenen

Elk voorjaar begeleiden we een grote groep beginners van 0 naar 5 of 10 km voor de Lenteloop. Gevorderden trainen op de baan en op de weg, recreatief of prestatiegericht. Ook wordt er aan sportief wandelen en Nordic Walking gedaan.
Ook stromen vanuit de jeugd steeds meer atleten naar de technische nummers bij de senioren. In de meeste gevallen specialiseren de volwassenen zich in enkele disciplines.

Algemeen

Bij Passaat draait het niet alleen om de sportieve prestatie. De sociale binding, het vereniging zijn, speelt ook een grote rol. Naast het sporten worden tal van activiteiten georganiseerd om de sociale cohesie onder de leden te versterken. Dat geldt voor zowel de jeugd als voor de volwassenen.

De vereniging is bij notariële akte opgericht en derhalve een vereniging met volledige rechtsbevoegdheid. De akte met de statuten zijn bij de secretaris te allen tijde op te vragen.

Voor de praktische invulling van de dagelijkse gang van zaken heeft het bestuur een reglement opgesteld. Dat reglement is bij de barmedewerkers beschikbaar en in te zien.

AV Passaat heeft geen signatuur wat betreft geloof. Dit betekent dat we als vereniging plaats bieden aan iedereen die elke verschijningsvorm van atletiek wil beoefenen.

Trainingsinformatie

Voor meer informatie over het wandelen, hardlopen op de weg en baanatletiek kunt u kijken bij de informatie over de trainingen