Wegatletiek

Wil je je looptechniek verbeteren, een stok achter de deur of meer gezelligheid bij het hardlopen?

Recreatie lopers
Zorg dat je variatie in je trainingen brengt om te voorkomen dat je telkens hetzelfde rondje loopt en dat je loopt zonder doelstelling. Dan gaat de regelmaat er snel uit en wordt een rondje lopen meer een must (en saai) dan een training met een doelstelling. Door regelmatig met een groep te trainen is een doelstelling, bijvoorbeeld de Lenteloop (10 km), een halve marathon (21 km) of zelf een hele marathon gemakkelijker te halen. Bij AV Passaat zijn er verschillende recreanten groepen waaraan je kan meedoen. Samen met de trainer wordt beoordeeld of je doelstelling realistisch is en bij welke loopgroep je aan kan sluiten.

Verschillende niveaus!
Deze loopgroepen hebben we ingedeeld op verschillende niveaus, zo heeft iedereen de mogelijkheid om op haar/zijn eigen niveau samen met anderen de loopsport te beoefenen. De indeling voor de zaterdagmorgengroepen is gebaseerd op de doelstelling van de deelnemers naar afstand. Je hardloopsnelheid is daarbij niet van belang.

Elke week wordt er drie keer in groepsverband getraind. Op dinsdagavond, op donderdagavond en op zaterdagmorgen. Op dinsdag of donderdag train je één keer per week op de atletiekbaan en één keer in de omgeving van Papendrecht. We lopen leuke routes, zoveel mogelijk over rustige wandel- of fietspaden (avondtrainingen winter) en heel veel verschillende leuke routes in de polders (zomers) rond Papendrecht. Op zaterdagmorgen gaan we ook wel eens naar het bos, strand of andere mooie of uitdagende locaties om te lopen.

Kom hardlopen bij AV Passaat!
De leeftijd van de recreanten loopt van 18 tot ??? Je bent nooit te oud! Alle groepen zijn gemengd en ingedeeld op niveau. Wil je een keer meetrainen om te kijken of het wat voor je is? Stuur dan onze coördinatoren Thérèse Hettema en Jo Kortooms (wegatletiek@avpassaat.nl) een bericht.