Wegatletiek

De wegatletiek richt zich voornamelijk op running en bestaat uit een wedstrijdsectie en een sectie die meer recreatief is ingesteld.

Verreweg de meeste lopers beoefenen de sport uit recreatief oogpunt. Dat wil niet zeggen dat er geen prestaties worden geleverd. Bij Passaat kan iedereen op zijn of haar eigen niveau trainen. Onder leiding van gediplomeerde trainers wordt volgens een trainingsschema naar een wedstrijd of een andere stratenloop gewerkt. Wilt u alleen lekker lopen zonder pretenties voor een wedstrijd dan is daar volop gelegenheid voor onder leiding van gediplomeerde trainers.

Voor de beginnende lopers is er jaarlijks een programma om conditie en loopervaring op te bouwen. De beginnende loper kan na ca. 3,5 maand een afstand van 5 km lopen. Deze afstand kan worden vergroot tot een 10 km, 15 km of een halve marathon (21,1 km). De keuze van de loper is daarin bepalend. Niets moet bij Passaat.

In het najaar wordt de mogelijkheid geboden om mee te doen aan training voor een halve marathon en in het begin van elk jaar is er gelegenheid om te trainen voor de marathon van Rotterdam.

Als dat te ambitieus is, kunt u ook elke week onder leiding van een trainer ontspannen lopen op uw eigen niveau en tempo. U heeft door de week vier mogelijke trainingsavonden. De maandag- en woensdagavond zijn een trainingscluster met steeds dezelfde trainers. De dinsdag- en donderdagavond is een gelijksoortige cluster met ook steeds dezelfde trainers. Volop keuze om te trainen.

Op zaterdagochtend vertrekt een duurloop met telkens diverse afstanden variërend van 6 tot 25 km. Voor speciale trainingen zoals een marathon worden die afstanden uitgebreid tot ca. 35 km.

Bekijk de trainingstijden.