€ 5.000 van de VriendenLoterij

  • 09/02/2021

Een bijzondere benoeming van de VriendenLoterij voor AV Passaat uit Papendrecht! De atletiekvereniging is benoemd tot één van de ‘Clubs van de Week’ en ontvangt daarom eenmalig een bijdrage van 5.000 euro van de VriendenLoterij. AV Passaat gaat het geld gebruiken om een stormbaan aan te schaffen, zodat de trainingen van de jeugd spelenderwijs kunnen worden uitgebreid.

Cilia Visscher-Prins, penningmeester van AV Passaat: “Wat zal de jeugd hier blij mee zijn! Ze willen graag een stormbaan op het terrein als aanvulling voor de trainingen. De aanschafkosten zijn vrij fors, maar dankzij deze bijdrage moet het lukken. Bedankt!”

Clubs van de Week is door de VriendenLoterij in het leven geroepen om clubs, verenigingen en stichtingen in Nederland een steuntje in de rug te geven. Tot en met 31 december 2021 benoemt de VriendenLoterij 100 clubs, verenigingen en stichtingen tot ‘Clubs van de Week’. Zij krijgen ieder een bijdrage van 5.000 euro van de VriendenLoterij voor een specifiek doel of een maatschappelijk project voor de club en haar leden.

Deelnemers van de VriendenLoterij hebben de mogelijkheid om voor een zelfgekozen organisatie mee te spelen. Steeds vaker kiezen deelnemers ervoor om hun eigen club, vereniging of stichting te steunen. Minimaal 40 procent van de inleg van de deelnemer gaat dan direct naar de clubkas.