Marathontraining bij AV Passaat

  • 11/11/2021

Voorbereiden op een marathon lijkt een kwestie van vooral veel en lang trainen. Maar met eentonig trainen ligt overbelasting op de loer. Juist door variatie in het programma aan te brengen kan de effectiviteit van de training verbeterd worden.

Een marathon is een serieuze zaak waarbij goede voorbereiding en professionele begeleiding nodig is. Daarmee is de kans op een succesvolle marathon groot en kan je ook ná de marathon blijven genieten van de loopsport. Onder begeleiding van ervaren en gediplomeerde trainers van AV Passaat deden de afgelopen jaren vele lopers met succes mee aan deze trainingen.

Bij de marathontraining ligt niet alleen de focus op lang trainen maar ook op verbeteren van snelheid, kracht en lenigheid. De combinatie van intervaltraining en duurlopen op de weg passen in een goede voorbereiding voor een marathon. In de training wordt regelmatig aandacht gegeven aan de do’s en dont’s. In januari 2022 start de training voor Rotterdam, die ook gevolgd kan worden ter voorbereiding van andere voorjaarsmarathons in of rond april.

14 km training

Zie je er tegenop om volgens traditioneel schema te trainen en kilometers te vreten, dan is Sportrusten een alternatief: de combinatie van slim en bewust hardlopen. Slim hardlopen doe je door minder kilometers te maken, maar efficiënter te trainen. Bewust hardlopen doe je op basis van je hartslag. Bij Sportrusten zijn ademhalingsoefeningen een wezenlijk onderdeel van de training.

Informatie

Op woensdag 24 november wordt in de kantine van AV Passaat (Andoornlaan 38, Papendrecht) uitgebreid informatie gegeven over deze training en hoe je voor te bereiden op een marathon. De lezing begint om 19.30 uur en is gratis toegankelijk voor iedereen die geïnteresseerd is in een marathontraining. Ivm corona maatregelen is aanmelden verplicht en wordt er gecontroleerd op corona toegangsbewijs. Voor aanmelden en nadere informatie kan je een bericht sturen aan de looptrainer Jo Kortooms via marathon@avpassaat.nl.