Marathontraining start 14 januari 2023

  • 09/01/2023
1 of 1 (or use arrow keys to navigate )

Voorbereiden op een marathon lijkt een kwestie van vooral veel en lang trainen. Maar met eentonig trainen ligt overbelasting op de loer. Juist door variatie in het programma aan te brengen kan de effectiviteit van de training verbeterd worden.

Een marathon is een serieuze zaak waarbij goede voorbereiding en professionele begeleiding nodig is. Daarmee is de kans op een succesvolle marathon groot en kan je ook ná de marathon blijven genieten van de loopsport. Onder begeleiding van ervaren en gediplomeerde trainers van AV Passaat deden de afgelopen jaren vele lopers met succes mee aan deze trainingen.

Bij de marathontraining ligt niet alleen de focus op lang trainen maar ook op verbeteren van snelheid, kracht en lenigheid. De combinatie van intervaltraining en duurlopen op de weg passen in een goede voorbereiding voor een marathon. In de training wordt regelmatig aandacht gegeven aan de do’s en dont’s. Op zaterdag 14 januari 2023 start de training voor de marathon Rotterdam.

Informatie

De training is ook voor niet-leden van Passaat. Die betalen een eenmalige bijdrage voor de gehele training. Voor aanmelden en nadere informatie kan je een bericht sturen aan de looptrainer en marathoncoach Jo Kortooms via marathon@avpassaat.nl