Marathontraining voor Rotterdam

  • 12/11/2018

Ieder jaar biedt AV Passaat de mogelijkheid voor niet-leden om mee te trainen ter voorbereiding van de marathon in Rotterdam. Onder begeleiding van ervaren en gediplomeerde trainers van AV Passaat deden de afgelopen jaren vele lopers met succes mee aan deze trainingen. Ook voor de marathon op 7 april 2019 is weer de mogelijkheid om aan te sluiten bij de training.

 

Optimaal trainen

Ieder jaar sneuvelen vele persoonlijke records voor degenen die met de training hebben meegedaan. De training omvat een afwisselend en gedetailleerd programma van 14 weken.

Een training houdt niet in dat je zo hard mogelijk en zo veel mogelijk moet trainen. Het motto bij de training is “train optimaal, niet maximaal”. Een loopschema van internet kan bruikbaar zijn maar een gedegen begeleiding met ervaren trainers is minstens zo belangrijk. Bij de training wordt onder meer aandacht geschonken aan de looptechniek, coördinatie, het eten en drinken tijdens de marathon zelf maar ook voor, tijdens en na de training. Daarnaast is bij de lange duurlopen de mentale ondersteuning van de groep erg belangrijk.

 

Variatie

Altijd maar duurlopen in dezelfde omgeving is saai en weinig stimulerend. De lange duurlopen houden we in de buurt van Papendrecht maar ook verder weg zoals in de Krimpenerwaard, Dordtse Biesbosch of in België. Naast de duurlopen staan  intervaltrainingen en krachttrainingen op het programma. Kortom: geen training is hetzelfde en daardoor blijft het leuk.

 

Grotere kans op succes

Een marathon is een serieuze zaak waarbij goede voorbereiding en professionele begeleiding nodig is. Daarmee is de kans op een succesvolle marathon groot en kan je ook ná de marathon blijven genieten van de loopsport.

In januari 2019 start de training voor Rotterdam, die ook gevolgd kan worden ter voorbereiding van andere voorjaarsmarathons in of rond april.

 

Informatie

Op vrijdag 16 november a.s. wordt in de kantine van AV Passaat (Andoornlaan 38, 3356 LC Papendrecht) uitgebreid informatie gegeven over deze training en hoe je voor te bereiden op een marathon. De lezing begint om 19.30 uur en is gratis toegankelijk voor iedereen die geïnteresseerd is in een marathontraining. Je hoeft je niet aan te melden. Voor nadere informatie kun je contact opnemen met de looptrainer Jo Kortooms via jkortooms1960@ziggo.nl  of via telefoon 06 2060 3378.