Starten met hardlopen bij AV Passaat

  • 11/12/2019

 

Vaak valt het tegen om te beginnen met hardlopen. Daarvoor heeft Atle­tiekvereniging Passaat  een oplossing: een voorjaarsloopgroep voor de beginnende loper. Dit is elk jaar een groot succes, mede dankzij een deskundig en enthousiast begeleidingsteam Met het beproefde trai­ningsprogramma van 20 weken kun je de Lenteloop in Papendrecht (5 km of 10 km prestatieloop) op 13juni 2020 zonder problemen lopen.

 

Deelnemers

 

Als je gestructureerd en op een verantwoorde manier wilt gaan bewegen door hardlopen, doe dan mee aan de loopgroep. Ook als je al loopervaring hebt, is er een trainingsprogramma. In groepsverband trainen is beslist stimulerend en prestatie verhogend.

 

Begeleiding

 

De trainers stellen het trainingsschema voortdurend bij aan het niveau van iedere deelnemer. Daartoe formeren zij diverse groepen met gegarandeerd voor iedereen een geschikt niveau.  Elke groep wordt ook begeleid door ervaren lopers.

 

Sportmedische begeleiding

 

Ook is gezorgd voor sport(para)medische begeleiding ter voorkoming van blessures. FysiOost, praktijk voor fysio- en manuele therapie, is aanspreekpunt voor vragen op het gebied van blessurebehandeling. De eerste twee weken is FysiOost aanwezig en daarna kun je via e-mail vragen stellen of een afspraak maken.

 

 

Informatiebijeenkomst

 

Zaterdag 4 januari 2020 om 10.00 uur is er een informatiebijeenkomst in het clubgebouw van Passaat in sportpark Oostpolder (Andoornlaan 38, 3356 LC Papendrecht). Het gaat dan over de trainingsopbouw, medische aspecten, blessurepreventie, kleding en hardloopschoenen. Bij het hardlopen zijn geschikte schoenen het belangrijkste. Een deskundige van Runnersworld legt uit hoe kan worden bepaald welk type hardloopschoen geschikt is. Een verkeerd type leidt vrijwel zeker tot blessures.

 

Training

 

De trainingen zijn op zaterdagmorgen om 9.30 uur en op dinsdag- en donderdagavond om 20.00 uur.

Zaterdag 11 januari 2020 om 9.30 uur start de eerste looptraining. .

 

 

Kosten deelname voorjaarsloopgroep

 

Je kunt twee weken vrijblijvend uitproberen of het hardlopen je bevalt. Daarna word je een half jaar lid van de vereniging. Als extra ontvang je een functioneel hardloopshirt en deelname aan de Lenteloop is ook inbegrepen. De minimumleeftijd voor deelname aan de loopgroep is 16 jaar.

 

Na de Lenteloop

 

Na de Lenteloop kun je uiteraard lid blijven van AV Passaat om het opgebouwde loopvermogen op peil te houden of verder uit te bouwen. Ook bij de reguliere trainingen is er voor elk niveau een geschikte groep, elk met een grote gastvrijheid! De meeste recreanten van Passaat zijn begonnen bij deze loopgroep voor beginners.

 

Nog vragen? Loopgroep@avpassaat.nl of kom langs!