AVPassaat
Erik Klooster wint 10e Rietveld Bouw Cross.
Geschreven door Ric Janssen   

AV Passaat atleet Erik Klooster heeft op een mooi uitgezet parcours onder, voor een cross, eigenlijk te mooie weersomstandigheden de eerste plaats behaald.

Hij wist vanaf het begin zijn belager Michel Doesen (31:45) van Typhoon achter zich te laten. Op het moment dat Michel er aan dacht om terug te komen naar de kop kon Erik nogmaals versnellen. Erik’s tijd van 31 min en 18 sec is voor het 8 kilometer bosachtige parcours een prima prestatie. “Ik kon vanaf het begin een strak tempo lopen. Op de lange onverharde stukken in het oostpolderpark kon ik dit jaar goed mijn tempo vasthouden. De trainingen op de heuvels van Ridderkerk en langs de N3 werpen zijn vruchten af. Ik heb duidelijk aan kracht gewonnen. Ik hoop dan ook tijdens de NK cross over twee weken een goede prestatie te kunnen neerzetten” vertelde Erik na afloop. De rustig gestarte Jan Prins (32:08) van Passaat wist in het totaal klassement als derde te finishen.

Bij de vrouwen was de strijd tot het einde spannend. Marieke Prince (Maasdam) wist Frauke van Boekel (Typhoon) achter zich te laten.

Ook bij de jeugd heeft Passaat veel podium plaatsen gehaald in de eerste cross competitie wedstrijd. Bij de pupillen mini waren de eerste drie plaatsen allemaal voor Passaat. Het was zelfs zo spannend dat er bijna een finishfoto aan te pas moest komen. Tristan Wijnhoven wist Thomas Vermeulen met 0,3 sec voor te blijven.

 

Lees meer...
 
Ruben Scheurwater wint 10e Wim Hol Memorial.
Geschreven door Ric Janssen   

wh_10_ruben_small

Ruben Scheurwater heeft met een sterke eindsprint de Wim Hol loop uit het Univé grote rivieren circuit gewonnen. Bij de vrouwen was Corelien Kloek de sterkste atlete.

Vlak voor de start regende het flink, maar gelukkig konden de atleten droog op weg voor de tien Engelse mijlen. De eerste 5 km werd er dusdanig rustig gelopen (17 km/uur) dat de zes atleten in de kopgroep zelfs nog lucht genoeg hadden om met elkaar te praten. Net na het station van Sliedrecht in de klim naar het viaduct verhoogde Ruben het tempo. Reinier Burgemeester kon deze versnelling niet aan en moest de kopgroep laten gaan. Vervolgens nam de Passaat atleet en winnaar van afgelopen jaar, Maarten van Zeggeren het kopwerk over om de wedstrijd wat harder te maken. Fouad Fertoute kon na 7 km niet meer volgen en kwam langzaam op achterstand. In Wijngaarden moest vervolgens Nabil Karimi door het steeds verder oplopende tempo lossen. Een kleine felle tempoversnelling van Ruben werd door de Keniaan Mike Baraiyan direct gepareerd. Maarten reageerde niet op deze versnelling. “Wij kennen elkaar al jaren en ik weet dat Ruben zijn tegenstanders graag uittest. Ik weet ook dat Ruben in een supervorm is en dat hij graag met mij verder loopt. Daarom kon ik in mijn eigen tempo aansluiten” zei Maarten na de wedstrijd. Aangezien Mike zeer zuinig uit de wind had gelopen dwongen Ruben en Maarten de Keniaan de kop op. Hij probeerde deze na een enkele kilometers weer aan Maarten terug te geven die hier tactisch terecht niet op inging. Na deze schermutselingen werd het duidelijk dat deze drie atleten met elkaar om de overwinning zouden gaan strijden. Op 500 meter van de finish werd de eindversnelling al ingezet. De zeer sterke Ruben (54:09) kon zelfs de Keniaan voorblijven. De eindsprint was voor Maarten net te lang waardoor hij op 1 seconde achterstand als derde over de eindstreep kwam.

Lees meer...
 
Amber, Duane en Jordi kampioenen bij de atletiek regiocompetitie!
Geschreven door Conny Schmid   

Tijdens de 34e pupillen regiocompetitie zijn Amber Fritse , Duane van Dijkhuizen en Jordi Schmid  van AV Passaat 1e geworden met de vijfkamp. ( sprint, kogelstoten, hoog- en verspringen, balwerpen)
Amber en Duane wonnen bij alle wedstrijden van de pupillen B ,de 40 m en waren met de andere onderdelen ook steeds bij de top 3. Ze lieten de concurrentie daarom ver achter zich.
Jordi zat in de grootste groep, bestaande uit 52 A1 pupillen. Daarin waren de atleten in de top 5 erg sterk en aan elkaar gewaagd.
Jordi was goed op alle onderdelen, maar het kogelstoten won hij steeds weer met overmacht. Met zijn laatste stoot naar 7.87 cm.(1 m. verder dan de nummer 2), stelde hij zijn eerste plaats zeker.
Verder waren er ook nog hele mooie 2e plaatsen voor Bridget Jansen (A1) en Gabrielle Opmeer (A2). Bridget besloot nog even de laatste wedstrijd de kogel ver over de 8 meter te stoten …Het was zelfs 8.30 m. Een geweldig nieuw clubrecord.  Voor Gabrielle was het haar laatste wedstrijd voor Passaat . Ze gaat haar juniorentijd bij Parthenon vervolgen.
Wij wensen haar heel veel succes

Lees meer...
 
De Clubkampioenschappen 2011
Geschreven door Conny Schmid   

Zon, blije gezichten en vooral sportiviteit bij de clubkampioenschappen 2011

Waar anderen naar het strand trokken tijdens één van de weinig mooie weekenden van dit jaar, was AV Passaat omgeven door jonge en wat oudere sportfanaten.

Deze kozen ervoor deze zonnige dagen om te zetten in sportprestaties en samen op de club te genieten v.d. atletieksport.

Lees meer...
 
Sensationeel brons voor 15-jarige Bart van Nunen
Geschreven door Ric Janssen   

Bij het NK 10km op de weg in Tilburg heeft de pas 15-jarige Bart van Nunen uit Hellevoetsluis in 32.20 min bij de junioren een bronzen medaille behaald. Het A.V.Passaat lid debuteerde op deze afstand op uitnodiging van Gerard Nijboer, de zilveren medaille winnaar op de marathon bij de Olympische Spelen in 1980. Het deelnemersveld van de junioren stond open voor atleten t/m 19 jaar. Bart zat slechts 20sec achter de 19-jarige winnaar Edwin de Vries uit Castricum.

Bart toonde verleden week bij een baanwedstrijd in Belgie zijn goede vorm al aan door de 5000m te lopen in 15.23min. Dit is de 2e tijd ooit gelopen door een Nederlandse B1 junior. Alleen de Nederlands recordhouder bij de senioren op de 1500m Gert-Jan Liefers liep als B1 junior harder. Bart die inmiddels 2 jaar bij Addy Ruiter in Papendrecht traint zag zijn clubgenoten Ivo Bijl uit Sliedrecht en Lars Gerritsen uit Dordrecht in resp. 33.49min en 35.38min als 7e en 14e eindigen. De nationale topper Roy Hoornweg stond vanwege een botkneuzing helaas te supporteren. Bart van Nunen is samen met zijn clubgenoot en 800m specialist Ralf van Nieuwenhuizen uit Oud-Beijerland opgenomen in de nationale junioren selectie.

Om dit interview te beluisteren klik hier.

 
<< Start < Vorige 31 32 33 34 35 36 37 38 39 Volgende > Einde >>

Pagina 34 van 39