AVPassaat
AV Passaat atleten goed op dreef in interland
Geschreven door Michell   

In het Duitse Lemgo hebben AV Passaat atleten Bart Heijes en Bart van Nunen Nederland goed vertegenwoordigd in de interland tegen de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen. Door hun goede prestaties twee weken geleden bij de c-spelen, waar ze allebei kampioen werden, waren Bart en Bart door de Atletiekunie uitgenodigd om aan deze interland deel te nemen. Bart Heijes verbeterde bij het polsstokhoogspringen zijn record naar 4.00m, waarmee hij op de allertijdenranglijst in zijn leeftijdsklasse naar een 3e plaats klom. Hij leverde daarna ook nog kansrijke pogingen af op 4.12m waarmee hij Rens Blom en Robert-Jan Jansen voorbij zou gaan om bovenaan de allertijdenranglijsten uit te komen. Deze prestatie zou op het einde van de dag uitgeroepen worden tot prestatie van de dag.

Bart van Nunen startte op de 3000m meteen snel, waarmee hij gelijk afstand nam van de rest van het veld. Hij bouwde de voorsprong geleidelijk uit en won met overmacht in een tijd van 9.17.11 minuten. Zelf was hij niet geheel tevreden met deze tijd, aangezien hij al sneller heeft gelopen. Maar gezien het feit dat hij de hele wedstrijd alleen heeft gelopen was het een goede race. De interland werd, mede door de prestaties van de AV Passaat atleten, door Nederland gewonnen.

Komende zaterdag zullen Bart en Bart weer in actie komen voor hun ploeg, waarbij ze met hun teamgenoten zullen proberen om de Nederlandse titel bij de c-junioren in de wacht te slepen. Bart Heijes zal op zondag ook nog uitkomen in de b-competitie waarbij hij weer zal proberen om dichter in de buurt van het nationale record voor c-junioren op het polsstokhoogspringen te komen.

 
Jonge B Junioren ploeg AV Passaat houd zich staande
Geschreven door Ric Janssen   

In Krommenie heeft de jongens B Junioren ploeg van AV Passaat een mooie negende plaats behaald in de landelijke competitiefinale, nadat zij zich vanuit de voorrondes ook als negende geplaatst hadden voor deze finale. Deze prestatie is extra knap doordat een groot deel van de ploeg bestond uit jongere C Junioren die een dag eerder in hun eigen leeftijdscategorie Nederlands Kampioen waren geworden.

De meest opmerkelijke prestatie van de dag kwam van Sven Maliepaard die er aan het einde van het seizoen met 50.47s nog even een 400m uitperste die sneller was dan de tijd die hij op het Nederlands Kampioenschap liep, waarmee hij toen een bronzen medaille binnenhaalde. Lars Paalvast bewees dat zijn verbetering van het clubrecord bij de C Junioren een dag eerder geen toevalstreffer was, door ook tijdens deze wedstrijd met de zwaardere 700 gram speer een nieuw clubrecord van 45.95m te werpen. Ook bij het hoogspringen was hij goed op dreef door 1.75m te springen.

Lars Gerritsen bouwde zijn 1500m heel mooi op waardoor hij uitkwam op een tijd van 4.26.47 minuten. Bart Heijes sprong bij het polsstokhoogspringen een goede wedstrijd tot 3.70m, maar op 3.90m leverde hij drie foutsprongen af waardoor vooral hij zelf teleurgesteld was over zijn wedstrijd. Ook de overige atleten leverden de prestatie af die van ze werden verwacht, waardoor de ploeg uitkwam op een mooi puntentotaal van 7673.

 
<< Start < Vorige 31 32 33 34 35 36 37 38 39 Volgende > Einde >>

Pagina 39 van 39