AVPassaat
Voorzitter
Geschreven door John Peter Kuntz   

In september heeft Jo Kortooms aan het bestuur te kennen gegeven zijn functie als voorzitter van AV Passaat neer te leggen. Drukke werkzaamheden en problemen met zijn gezondheid hebben Jo tot dit besluit gedwongen. Het bestuur heeft hier uiteraard alle begrip voor. Dit is jullie op de trainingen door de trainers ook medegedeeld en jullie is verzocht om mee te denken en te zoeken naar een nieuwe voorzitter. Om toch niet geheel voorzitter-loos te zijn is op de laatste bestuursvergadering besloten om mij tijdelijk naast de rol van secretaris ook  de functie van voorzitter te laten vervullen.  Dit is wat mij betreft geen vanzelfsprekendheid, een aanstelling in deze functie zal ook door de leden moeten worden gedragen en worden goedgekeurd in de eerstvolgende algemene ledenvergadering.

Ik wil daarom hierbij nogmaals een beroep doen op eventuele kandidaten om zich te melden bij mij of een van de andere leden van het bestuur.

Tenslotte wil ik van deze gelegenheid gebruik maken om Jo van harte te bedanken voor de vele jaren die hij aan onze mooie club heeft besteed. Niet alleen in zijn rol als voorzitter, die hij met veel elan heeft vervuld, maar ook als trainer en als organisator van vele activiteiten; van looptrainingen op bijzondere plekken, het jaarlijkse marathon-project, de estafettetochten naar Blomberg, tot fiets- wandel- en wadlooptochten aan toe.

Jo, we hopen allen dat het met je gezondheid weer de goede kant op gaat en dat we je binnenkort weer met veel plezier bij Passaat kunnen zien lopen. Bedankt voor je tomeloze inzet de afgelopen jaren!

 
Training en trainingsassistentie
Geschreven door Els van Riet   

Onze trainersgroep kan weer wat ondersteuning gebruiken omdat er door studie en werk enkele

trainers hun trainerschap op moeten geven.

 

We zoeken trainers voor maandag en woensdagavond bij pupillen en junioren. Heb je geen

ervaring maar lijkt het je leuk om de jeugdatleten van Passaat te trainen dan kan je beginnen

als trainersassistent. Opleidingsfaciliteiten zijn beschikbaar.

 

Het liefst hebben we natuurlijk mensen die elke week beschikbaar zijn maar het is ook goed

mogelijk om alleen een maandag of een woensdagavond in te vullen.

 

Tijdsbeslag: 1 uur per avond; maximaal twee uur in de week en dat terwijl veel ouders toch

aanwezig zijn omdat hun eigen kinderen op de baan zijn.

Informatie:

Urta Rozenstruik ( Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. )

 
Loopgroep hardlopen voor beginners
Geschreven door Dick Markestijn   

Op zaterdag 19 september 2015 10.00 uur start bij AV Passaat een trainingsprogramma voor de beginnende hardloper. De training staat onder leiding van Gert Schut die hierover zegt: "Menig beginnende loper start enthousiast aan een schema van internet of gekregen van een bekende. Vaak strandt dat voornemen door een gebrek aan wilskracht. De bekende ‘stok achter de deur’ ontbreekt. Een beginnende hardloper wil snel resultaat zien en gaat dan te hard of teveel trainen. Een blessure is dan binnen de kortste keren het einde van het goede voornemen. Passaat reikt deze stok aan door vaste tijden waarop de loper bij de vereniging wordt verwacht, motivatie door medelopers en de begeleiding door een geschoolde trainer".

Onder professionele begeleiding wordt het prestatievermogen langzaam opgebouwd. De jarenlange ervaring met beginnende hardlopers staat borg voor de kwaliteit van een verantwoorde opbouw. De training wordt op drie keer per week gegeven. Op dinsdag en donderdag begint de training om 20.00 uur en op zaterdag om 10.00 uur.

Het loopvermogen is, met drie trainingen per week, in december zodanig dat u ongeveer 1 uur achter elkaar kunt hardlopen. Daarmee kunt u probleemloos aansluiten bij de bestaande trainingsgroepen. Iedereen vanaf 18 jaar kan meedoen. Elke vier weken ontvangt u een trainingsschema zodat u bij verhindering toch uw training kunt doen.

De kosten voor deze training zijn in het kwartaallidmaatschap van de vereniging inbegrepen.

Informatieavond en deelnemen

Op donderdagavond 10 september wordt tijdens een informatiebijeenkomst voorlichting gegeven over de trainingen, kleding, schoenen en een aantal praktische zaken. Aanvang om 20.15 uur in het clubgebouw van Passaat, Andoornlaan 38, 3356 LC Papendrecht.

Op zaterdag 19 september kunt u zonder vooraanmelding starten met de eerste training en dan twee weken sfeer proeven en kijken of het u bevalt.

Aanmelden of nadere informatie via Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. .

 
Vertegenwoordiger Jeugd in het bestuur
Geschreven door Els van Riet   

Heeft u behoefte om mee te praten over jeugdbegeleiding en training dan nodig ik u uit om te

komen praten over de invulling van de functie Jeugd en baanatletiek. Sinds maart is de vacature

vacant. Op 16 september as vindt er een bestuursvergadering plaats waarin ik definitief mijn taken

neerleg. Overdracht en inwerken is natuurlijk mogelijk.

Tijdbeslag: gemiddeld 2 uur in de week.

Informatie:

Els van Riet ( Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. )

 
Roy Hoornweg Nederlands Kampioen 10.000m
Geschreven door TopSportPerfection   

Roy Hoornweg Nederlands Kampioen 10.000m Afgelopen 4 dagen werd in Amsterdam in het Olympisch Stadion het Nederlands Kampioenschap Atletiek georganiseerd. A.V.Passaat atleet Roy Hoornweg was mede door zijn 13.31 op de 5000m twee weken eerder in het Belgische Heusden de huizenhoge favoriet voor de titel. De Papendrechter die dit jaar op de 10.000m al drie keer onder de 29 minuten had gelopen, wilde dit nu solo ook proberen. Omdat Roy na 4 ronden al begon met het dubbelen van andere atleten en er toch wel een vervelend windje stond, moest hij na een tussentijd op de 5km van 14.25 dit doel loslaten. Met ruim een halve baan voorsprong op de nummer twee Mike Teekens en nummer drie Joeri Wolf kwam de atleet van Team TSP/CEP in 29.16.66 als Nederlands Kampioen over de finish. In mei werd teamgenoot Bart van Nunen ook al Nederlands Kampioen en wel op de halve marathon.

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 6 van 39