Over AV Passaat

Historie
AV Passaat is ontstaan in 2003 uit de fusie van de verenigingen AV Sliedrecht (1956) en ARSV Papendrecht (1980). De vereniging is nog altijd verankerd in beide gemeentes.
De naam Passaat staat voor PApendrecht en SLiedrecht SAmen ATletiek, de statutaire naam van de vereniging.

Locatie
Passaat is gesitueerd in het Sportcomplex Oostpolder en heeft de beschikking tot een volwaardige kunststof atletiekbaan en modern clubhuis. Sporters en bezoekers komen daarom graag naar ons.

De Leden
Passaat heeft ruim 600 leden. Hiervan zijn er 200 jeugdlid. De meeste leden zijn afkomstig uit Papendrecht en Sliedrecht. Ca. 100 leden zijn woonachting in naburige gemeenten.

Jeugd
De jeugd kan bij ons onder andere terecht voor hoogspringen, verspringen, speerwerpen, kogelstoten, diverse loopnummers en lange afstandlopen.

Binnen de vereniging is een actieve jeugdcommissie die o.a. een Paas- en Sinterklaas- training verzorgd. Samen met de trainers wordt er ook een slaapfeest en trainingsweekend georganiseerd. Ook een disco ontbreekt niet in de jaarlijkse activiteiten lijst.

Volwassenen
Ieder jaar beginnen velen met hardlopen onder deskundige begeleiding van Passaat. In 2011 begeleiden we meer dan 100 beginners van 0 naar de 7,5 kilometer van de Lenteloop.
Gevorderden trainen op de baan en op de weg, recreatief of prestatiegericht. Ook wordt er aan sportief wandelen en Nordic Walking gedaan.
Ook stromen vanuit de jeugd steeds meer atleten door naar de technische nummers bij de senioren. In de meeste gevallen specialiseren de volwassenen zich in enkele disciplines.

Algemeen
Bij Passaat draait het niet alleen om de sportieve prestatie. De sociale binding, het vereniging zijn, speelt ook een grote rol. Naast het sporten worden tal van activiteiten georganiseerd om de sociale cohesie onder de leden te versterken. Dat geldt voor zowel de jeugd als voor de volwassenen.

De vereniging is bij notariële akte opgericht en derhalve een vereniging met volledige rechtsbevoegdheid. De akte met de statuten zijn bij de secretaris te allen tijde op te vragen.

Voor de praktische invulling van de dagelijkse gang van zaken heeft het bestuur een reglement opgesteld. Dat reglement is bij de barmedewerkers beschikbaar en in te zien.

AV Passaat heeft geen signatuur wat betreft geloof. Dit betekent dat we als vereniging plaats bieden aan iedereen die elke verschijningsvorm van atletiek wil beoefenen.

Trainingsinformatie
Voor meer informatie over het wandelen, hardlopen op de weg en baanatletiek kunt u kijken onder het tabblad training. Ook de trainers en trainingstijden zijn onder dit tabblad beschikbaar.