Startersloopgroep 2023 is begonnen!

  • 08/01/2023

Afgelopen zaterdag ging de loopgroep 2023 van start met ruim 50 deelnemers.

In de kantine was er voorafgaand aan de 1e training eerst een informatiebijeenkomst. Trainer Jan Visscher legt de beginselen van het trainingsprogramma uit. Nadrukkelijk wordt gewezen op rust, in snelheid en het aantal trainingen per week. Jolanda van Runnersworld Dordrecht laat zien dat je niet moet blijven lopen op schoenen die je ‘uit kunt wringen’ en dat je het beste laagjes kleding van sportmateriaal kan dragen. 

Na de informatie gaan we naar buiten, meteen de baan op. Een beetje koud, maar dat is snel over. De training start met rustig inlopen op de baan. Warming up met ‘gekke oefeningen’ die toch heel belangrijk zijn. Daarna een paar minuten hardlopen en een paar minuten wandelen en zo nog een paar keer. Van deze bijeenkomst en 1e training zijn foto’s gemaakt, deze staan in dit album.

Elke training duurt ongeveer een half uur tot straks een uur. Daarna is er thee en koffie in de kantine, want het sociale aspect is net zo belangrijk als het sporten zelf. Neem gerust je douchespullen mee, want ook dat kan in ons clubgebouw.

Heb jij deze training gemist? Instromen kan nog probleemloos de eerste 14 dagen! Meedoen is simpel: je trekt je sportschoenen aan en komt minstens vijf minuten voor starttijd naar AV Passaat aan de Andoornlaan 38 in Papendrecht. De trainingen beginnen op dinsdag- en donderdagavond om 20.00 uur en op zaterdagochtend om 9:30 uur.

Instappen kan ook als je geen ervaring met hardlopen hebt. Dus niet twijfelen, je bent van harte welkom bij de loopgroep 2023 van AV Passaat!

Vragen? Mail naar loopgroep@avpassaat.nl